Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštičky s lososovou pomazánkou

Chystáte oslavu a přemýšlíte, čím překvapit své hosty? Vyzkoušejte tyto paštičky s lososovou pomazánkou. Snadno je připravíte z již rozváleného listového těsta, takže jejich příprava nezabere moc času, a přesto bude výsledek opravdu efektní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 porcí

kulatá formička o průměru 5 cm a 3 cm

20porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na pomazánku vložíme do mísy a rozmixujeme je. Krok 2: Z plátu těsta vykrájíme větším kulatým vykrajovátkem 40 koleček a u poloviny koleček vykrojíme menší formičkou ještě střed. Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. V hrnečku rozšleháme vajíčko na potření. Krok 4: Plné kolečko propícháme vidličkou, potřeme lehce prošlehaným vajíčkem, položíme na něj kolečko s otvorem a okraj potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Vložíme na připravený plech a pečeme při teplotě 200 °C 10–12 minut dozlatova. Po upečení necháme zcela vychladnout. Krok 5: Pomazánku dáme do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou, naplníme prochladlé paštičky a ozdobíme kouskem kopru a citronu.

TIP: Jak jíst uzeného lososa

Zveřejněno 13. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73Yg1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73Yg1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, kopr, citron, vejce, losos uzený, sýr měkký tavený, šťáva citronová, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu