Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vlašský salát tradičněji

Zapomeňte na kupovanou směs a vraťte vlašskému salátu poctivou chuť. Vyzkoušejte tento domácí recept s bramborami, šunkou, jablkem a ančovičkami v krémovém dresinku z majonézy a jogurtu. Nechte ho přes noc odležet, aby chutě splynuly.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory opláchneme a uvaříme ve slupce doměkka, ideálně v páře. Uvařené brambory necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Mezitím nakrájíme šunku, jablko i okurky na malé kostičky. Krok 3: Cibuli nasekáme najemno. Do mísy nasypeme hrášek i cibuli, zalijeme asi 800 ml vroucí vody, necháme pár minut odstát a poté scedíme. Krok 4: Ančovičky nasekáme najemno a smícháme s majonézou, jogurtem, hořčicí, nálevem z okurek, solí a pepřem – vznikne krémový dresink. Ochutnáme a případně upravíme kyselost či dosolíme podle chuti. Krok 5: Všechno společně promícháme, opatrně ale důkladně. Zakryjeme a dáme do lednice odležet přes noc.

TIP: Holandský sýrový salát podle ČSN

Zveřejněno 27. 10. 2025

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vlašský salát tradičněji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRB95

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vlašský salát tradičněji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRB95

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, šunka, hrášek mražený, okurky sterilované, jablko, cibule, majonéza, jogurt řecký, lák okurkový, ančovičky v oleji, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu