Vlašské maso

HankaPu Kuchařka: HankaPu

Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

500 g vepřová kýta nebo kuřecí řízky
100 g jader vlašských ořechů
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička moučkového cukru
2 lžíce hladká mouka
olej na pánev
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky velké jako jádro vlašského ořechu a smícháme s 1 lžící sójové omáčky, lžičkou práškového cukru a 2 lžícemi hladké mouky.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a maso v něm zprudka opečeme. Pak ho vyndáme a necháme v cedníku okapat.

  3. Ve stejné pánvi osmahneme jádra vlašských ořechů, vrátíme k nim maso, přidáme lžíci sójové omáčky a společně smažíme ještě asi 2 minuty. Dochutíme podle potřeby a podáváme s rýží.

Poznámka

Zdroj: Kalendář F1 - Marie Tomsová

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 247 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vlašské maso

Tématické fráze: vepřové maso ořech reept maso s ořechy maso s vlašskými ořechy vlašský řízek vepřové maso vlašské maso a vlašské ořechy vlašské ořechy a maso kuřecí řžizky recept na maso s orechy kuřecí lašské maso ořechy a maso maso ořech recept ořechy maso nakládaná vlašská jádra maso orechy recept přidani cukru do masa vepřové maso ořech recepty omáčka maso vepřové ořech vlašské ořechy v cukru recept recepty z ořechů a masa

Zapomněl/a jsem heslo