Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos pečený v listovém těstě

Losos patří mezi oblíbené a vyhledávané ryby na našem trhu. Filety růžového masa zabalíme do křehkého listového těsta, kde je navíc doplníme vrstvou dušeného špenátu. Takto lze podávat i jako samostatný chod.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Špenát omyjeme a pokrájíme. Krok 2: Na pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibulku. Jakmile zesklovatí, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, nakrájený špenát, osolíme, opepříme, podle potřeby nepatrně podlijeme a dusíme asi 10 minut nebo až vydusíme všechnu tekutinu. Krok 3: Listové těsto rozdělíme na 4 části a rozválíme na plátky podle velikosti porce lososa. Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Krok 4: Na každý plátek těsta položíme porci lososa, osolíme, opepříme a přidáme vrstvu špenátu. Okraje těsta potřeme vejcem, lososa do něj zabalíme a všechny spoje dobře přitiskneme. Krok 5: Povrch potřeme vejcem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme při teplotě 200 °C dozlatova asi 20 minut.

TIP: Sezam v kuchyni

Zveřejněno 15. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Losos pečený v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n56X7

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Losos pečený v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n56X7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, losos, špenát čerstvý, cibule, olej, vejce, sůl, pepř mletý, česnek,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu