Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou

Snadný a chutný oběd nebo večeře z vepřové krkovice kombinuje chuť rajčat, papriky, pórku a černého piva. O dokonalou šťávu se postará výpek z masa i barbecue omáčka. Zapečená niva už jen podtrhne skvělý chuťový zážitek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Pórek omyjeme a nakrájíme na půl kolečka. Papriku zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Krkovici lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z obou stran. Vyndáme z pánve. Krok 5: Na výpek dáme cibuli, česnek, pórek, papriku, rajčata a povolené mražené houby (ty můžeme vynechat). Chvíli restujeme. Krok 6: Osolíme, opepříme a okořeníme. Krok 7: Přidáme kečup a barbecue omáčku, zamícháme a zalijeme pivem. Krok 8: Do zapékací nádoby nebo pekáče dáme polovinu směsi zeleniny, na ni položíme maso a nahoru dáme zbytek zeleniny. Krok 9: Vložíme odkryté do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Krok 10: Nivu nastrouháme nahrubo a 10 minut před koncem pečení rozprostřeme na směs. Dopečeme dozlatova. Krok 11: Podáváme s bramborem či jen tak s pečivem.

TIP: Černé pivo v kuchyni

Zveřejněno 28. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOnx5

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOnx5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, pórek, paprika, rajče, houby mražené, kečup sladký, omáčka steak barbecue, pivo černé, sýr niva, olej, sůl, pepř mletý, koření na grilovanou zeleninu

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu