Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anýzové sušenky

Anýzové sušenky patří k tomu nejvoňavějšímu cukroví, které můžete upéct. Sladké, jemné, ozdobené čokoládou a lehce pikantní díky anýzu krásně křupou a při pečení krásně provoní celý váš domov. Sušenky pomůžou navodit tu pravou vánoční atmosféru.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

marta.kacikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta + chladnutí cukroví

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta + chladnutí cukroví)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Anýz roztlučeme v hmoždíři. Krok 2: Mouku smícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Přidáme moučkový a vanilkový cukr, anýz a dobře promícháme. Krok 3: Do sypké směsi zapracujeme zakysanou smetanu, změklé máslo a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme do druhého dne odležet v zakryté nádobě v ledničce. Krok 4: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme sádlem. Krok 5: Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát o síle 0,5 cm. Z plátu vykrajujeme různé tvary, které klademe na připravený plech. Krok 6: Plech vložíme do trouby a sušenky pečeme při 180 °C zhruba 10 minut. Upečené sušenky necháme vychladnout. Krok 7: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Krok 8: Jednotlivé sušenky zdobíme vidličkou namočenou v rozehřáté čokoládě. Sušenky můžeme také ozdobit dle vlastní fantazie.

TIP: Cukroví našich babiček - nejlepší recepty

Zveřejněno 30. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Anýzové sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5644

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Anýzové sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5644

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, anýz, smetana zakysaná, cukr moučkový, máslo, vejce, cukr vanilkový, kypřící prášek, čokoláda, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu