Anýzová kolečka s rumovou polevou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30-40 min. asi 50 kousků Cukroví , Pečené 6 názorů

Suroviny

180 g hladké mouky
100 g vlašských ořechů
90 g másla
100 g cukru moučka
1 lžička drceného anýzu
1 vejce + 1 žloutek
1 lžíce citronové šťávy
meruňková marmeláda na slepení, popřípadě jiná, podle chuti
Rumová poleva:
3 lžíce rumu
180 g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, umletých ořechů, cukru, anýzu, másla a vajec vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme je do lednice uležet aspoň na 2 hodiny.

  2. Těsto pak na pomoučněném vále vyválíme na tloušťku cca 2 mm a vykrajujeme malá kolečka, která pokládáme na plech s pečícím papírem.

  3. Pečeme na 180 st. zhruba 10-12 minut dorůžova.

  4. Upečená a vychladlá kolečka slepíme marmeládou a namáčíme do rumové polevy.

  5. Rumová poleva:
    Rum s cukrem a citronovou šťávou vyšleháme elektrickým šlehačem dohladka.
    Hotová kolečka necháme oschnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Anýzová kolečka s rumovou polevou

  • Koubkova: no, mi poslední dobou všechno trvá. Už je to v mrazáku ;-)

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Jani koukám že už začínáte s .pecenim cukroví. :-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna: tak snad tam aspoň trochu bude cítit. Ta vůně se mi líbí :-8

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    JanaDorazinova: Ne tím to není, mě se stalo to samé, :-((s červenou řepou- nálev s anýzem a anýz nebyl cítit !:-? Musela jsem zvlášť v malém kastrůlku svařit nový nálev , aby to mělo vůbec nějakou chuť ,tak to tam vylít celé i s tím anýzem navíc. Ovšem křen, vykopaný půl hodinky předtím, byl jako slušně vychovaný křen. Pálil jako čert. Jen nevím proč je ten náš křen sladký, možná odrůdu, nebo netuším?:-D A vůbec, se mi zdá , že všechna koření , jsou jaksi na prdlačku , nemají sílu. Když koupím v Rakousku jsou o moc kvalitnější.:-//

    Odpovědět

  • yanull: Já dala jen půl lžičky, i když v receptu mám napsáno celou lžičku ;-).. A asi mám tu hubu fakt nějak vypálenou, necítím ho tam, uvidím, co to udělá v krabici. Možná je nechám samotné ;-) Díky za tu vychytávku, Však já to vím, jen se mi to nějak vykouřilo :-O

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Kolečka jsou určitě dobrá, ale od jisté doby se mám před anýzem trochu na pozoru. Jednou jsem pekla anýzové cukroví a to tak vonělo, že jeho vůně prostoupila i ostatními druhy. Dovolím si přidat malou vychytávku. Do polevy přidávám lžičku stolního oleje, je pak odolná vysychání a "popraskání" :-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo