Rajčata zapečená s vejci a dvěma druhy sýrů

mika59 Kuchařka: mika59

Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

pevná rajčata (podle velikosti pekáčku)
vejce (podle počtu osob)
česnek
jarní cibulka
strouhaná Niva a Gouda
čerstvá bazalka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na hrubší kolečka, česnek nasekáme na drobno a cibulku na kousky. Pekáček vytřeme máslem a uložíme 1-2 vrstvy rajčat.

  2. Osolíme je, opepříme a posypeme nasekaným česnekem a bazalkou. Na to vyklepneme vejce (já jsem použila kolečko od papriky).

  3. Dáme do vyhřáté trouby na 190-200 st. Pekáček raději na chvíli přikryjeme alobalem, aby se vejce nepřipekla.

  4. Pečeme cca 10 minut a posypeme oběma sýry. Dopečeme už jen krátce do rozpečení sýru a ztuhnutí vajec.

Poznámka

Je to rychlé letní jídlo, zvláště teď, kdy je všude plno rajčat. Rajčata pustí šťávu, která je ochucena česnekem a výborná k namáčení bagetky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčata zapečená s vejci a dvěma druhy sýrů

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo