Anýzové spirálky

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 30 min + pečení plný tác Cukroví , Pečené 7 názorů

Suroviny

350 g hladké mouky
125 g másla
125 g moučkového cukru
2 vejce + 1 na potření
1/2 lžičky tlučeného anýzu ( v hmoždíři nebo použijeme mletý)
barevný máček na obalení.
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, 2 vejce, máslo a anýz dáme do robotu s noži nebo mixeru a během minuty vypracujeme krásné vláčné těsto. Z těsta odebíráme kousky, ze kterých vyválíme hádky a ty namotáme na malé kovové trubičky.

  2. Nemusíme je potírat tukem, protože těsto je dostatečně mastné. Namotané hádky poválíme lehce na podložce nebo válu, potřeme rozšlehaným vejcem (nejlépe prstem, mašlovačkou se potře i trubička a upečené spirálky pak nejdou sundat) a poválíme v rozsypaném máčku.

  3. Pečeme na 170° C v předehřáté troubě dorůžova. Hotové jsou křupavé a křehké, necukrujeme.

Poznámka

Podobný recept jsem našla pod názvem " anýzové štruple", liší se množstvím surovin a tvarem. Je možno tento smazat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Anýzové spirálky

Tématické fráze: anýzové trubicky anyzove struple recepty na štruple anýzové cukroví trubičky recept na anyzove trubičky anýzove trubičky recept co jsou štruple nuž na bramborove spiralky recept spiralky cukrovi anýzové trubičky namotane

Zapomněl/a jsem heslo