Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné marokánky

Mezi vánoční klasiku, která na sváteční tabuli nesmí chybět, patří marokánky. Jemné a voňavé kousky plné ořechů, sušeného ovoce a rozinek potěší celou vaši rodinu a zmizí ze stolu doslova rychlostí blesku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí marokánků

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí marokánků)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Sušené meruňky a rozinky pokrájíme. Krok 2: Smetanu, cukr, vanilkový cukr a mouku smícháme v rendlíku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Krok 3: Do uvařené směsi vmícháme ořechy, kandované ovoce, pokrájené meruňky a rozinky. Směs necháme zchladnout. Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 150 °C. Krok 5: Lžičkou namočenou ve vodě tvoříme na plech malé placičky v dostatečných rozestupech. Krok 6: Plech vložíme do trouby a marokánky pečeme při 150 °C zhruba 10-15 minut dorůžova. Upečené marokánky necháme na plechu vychladnout. Krok 7: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Krok 8: Marokánky můžeme namočit v čokoládě nebo čokoládou pouze pokapat.

TIP: Jak nejlépe ozdobit marokánky čokoládou?

Zveřejněno 6. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jemné marokánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31V54

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jemné marokánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31V54

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
smetana ke šlehání, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka polohrubá, ořechy, ovoce kandované, rozinky, meruňky sušené, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu