Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchané domácí langoše s jogurtem

Langoše jsou pochoutka, kterou si jednou za čas rád dopřeje každý. Jogurt v kynutém těstě jim dodá vláčnost a dokonalou nadýchanost. A když je ještě teplé potřete česnekem, kečupem a posypete sýrem, nemají prostě chybu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby kynutí

20 min (20 min příprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

asi 12 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, lžičky cukru a kvasnic připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, jogurty, sodu, vlažné mléko, olej a nakonec i vykynutý kvásek. Krok 3: Vypracujeme těsto, které je zpočátku lehce lepivé. Proto ho vyklopíme na pomoučený vál a ručně propracujeme, dokud se nepřestane lepit. Krok 4: Těsto dáme do uzavíratelné mísy a necháme kynout přes noc v lednici. Krok 5: Poté těsto vyndáme z lednice a na vále ho rozdělíme na díly. Necháme je chvíli odstát v pokojové teplotě a z každého dílu vytvoříme placičku, kterou lehce roztáhneme do tvaru langoše. Krok 6: Langoše smažíme ve větší vrstvě rozehřátého oleje z obou stran dozlatova. Krok 7: Ještě teplé langoše potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme sýrem a pokapeme kečupem.

TIP: Jak na domácí kečup

Zveřejněno 8. 12. 2025

Poznámka autorky RubyRom

Těsto můžeme nechat v lednici a odebrat podle potřeby jen část. Těsto v lednici vydrží několik dní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNW42

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNW42

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mléko, jogurt bílý, kvasnice, sůl, soda jedlá, olej, kvásek, olej, sýr strouhaný, kečup sladký, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu