Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lískooříškové kuličky

Mezi nepečené druhy cukroví se řadí různé druhy kuliček. Všechny milovníky ořechů potěší lahodné lískooříškové kuličky, zdobené čokoládou a sušenými kvítky. Již na první pohled jsou doslova k nakousnutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby tuhnutí kuliček v mrazáku

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí kuliček v mrazáku)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mleté lískové oříšky vsypeme do mísy. Přidáme máslo, několik kapek vanilkového aroma a vypracujeme hmotu. Krok 2: Ze vzniklé hmoty vytvarujeme malé kuličky, které skládáme na podnos. Kuličky vložíme do mrazáku a necháme chvíli ztuhnout. Krok 3: Mezitím ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu. Krok 4: Každou kuličku napíchneme na párátko, obalíme v čokoládě a stáhneme na podnos vyložený pečicím papírem. Krok 5: Kuličky ihned zdobíme několika zrnky mořské soli a sušeným kvítkem. Krok 6: Hotové kuličky opět necháme několik minut ztuhnout v mrazáku a pak podáváme.

TIP: Kuličky - výběr nepečeného cukroví

Zveřejněno 12. 12. 2025

Poznámka autora past1978

1 hrnek = 250 ml

Lískooříškové máslo koupíme v prodejnách se zdravou výživou, v BIO prodejnách, nebo v e-shopech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Lískooříškové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMwj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Lískooříškové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMwj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ořechy lískové mleté, máslo lískooříškové, vanilkové aroma, čokoláda hořká, sůl mořská,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu