Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy

Karbanátky patří mezi oblíbené pokrmy z mletého masa. Tentokrát tuto klasiku připravíme v horkovzdušné fritéze. K mletému masu přidáme koření, rohlík, vejce a vytvarujeme bochánky, které potřeme hořčicí a obalíme ve strouhance. Teď už jen upéct.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MarekCzedron

Snadný

Doba přípravy 82 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 22 min

82 min (60 min příprava + 22 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rohlík nakrájíme na kostičky, přilejeme mléko a necháme namáčet. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo. Na pánvi ji na troše rozehřátého oleje orestujeme. Poté ji necháme vychladnout. Krok 3: Do větší mísy vložíme mleté maso, osolíme (nebojíme se, máme hodně masa) a opepříme. Přidáme v ruce rozemnutou majoránku, vejce, vymačkaný rohlík, vychladlou cibuli včetně tuku a prolisovaný česnek. Rukama pořádně promícháme, aby se směs dobře spojila. Krok 4: Vytvarujeme 6 stejných karbanátků, které potřeme z obou stran francouzskou hořčicí a poté je obalíme ve strouhance. Krok 5: Předehřejeme horkovzdušnou fritézu na 190 °C. Krok 6: Karbanátky stříkneme lehce olejem a vložíme do HF na 22 minut. V polovině času karbanátky opatrně obrátíme. Krok 7: Hotové karbanátky necháme 5 minut odpočinout a podáváme.

TIP: Jak využít horkovzdušnou fritézu v kuchyni

Zveřejněno 20. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYEjM

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYEjM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté, cibule, česnek, vejce, majoránka, rohlík, mléko, hořčice francouzská, strouhanka, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu