Šlehačkový pohádkový sen

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 70 minut, den předem svařit šlehačky forma 24 cm Dorty 20 názorů

Suroviny

Korpus:
3 vejce
50 g moučkového cukru
40 g polohrubé mouky
20 g kakaa
Kakaová šlehačka:
2 šlehačky 31 %
100 g čokolády na vaření
50 g tuku Omega
1 lžíce kakaa
1 lžíce moučkového cukru
2 ztužovače do šlehačky
Světlá šlehačka:
2 šlehačky 31 %
1 lžíce moučkového cukru
50 g tuku Omega
2 ztužovače šlehačky
Čokoládová poleva:
100 g čokolády na vaření
50 g tuku Omega
Na dozdobení:
1 šlehačka 31 %
1 ztužovač šlehačky
1 mandarinkový kompot
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve zapneme troubu na 180°C. Formu na dort položíme na papír na pečení, obkreslíme, vystřihneme, dáme do vymazané formy a vysypeme jí polohrubou moukou.
    Vezmeme dvě mísy a v jedné vyšleháme bílky do tuha a ve druhé žloutky s moučkovým cukrem do světlého, nadýchaného krému. Do žloutkového krému nasypeme mouku, kakao a 1/4 sněhu. Lehce zamícháme a vyšleháme. Nakonec zlehka vmícháme zbytek sněhu. Dáme do formy a pečeme přesně 15 minut.

  2. Den předem jsme svařili oba druhy šlehačky. Do kastrolku jsme dali 2 šlehačky, cukr smíchaný s kakaem, na kostičky nalámanou čokoládu a tuk. Za stálého míchání přivedeme k varu a necháme schladnout. Dáme do druhého dne do lednice. To samé uděláme se světlou šlehačkou. Do kastrolku dáme dvě šlehačky, cukr a tuk, svaříme, necháme vychladnout a dáme do druhého dne do lednice.

  3. Vezmeme světlou šlehačku, nasypeme do ní ztužovače a vyšleháme do tuha, do čokoládové šlehačky přidáme ztužovače a také vyšleháme. Nakonec vyšleháme šlehačku na dozdobení navrch, šlehačku se tužovačem.

  4. Dort dáme do formy, potřeme čokoládovou šlehačkou, na ní natřeme světlou šlehačku. Do mističky dáme na kousky nakrájený tuk, na něj nalámanou čokoládu a dáme rozehřát do mikrovlné trouby pomalu a několikrát zamícháme. Čokoládovou polevu prošleháme, nalijeme na dort a dáme do lednice ztuhnout. Až poleva ztuhne, natřeme boky šlehačkou, posypeme kokosem, dozdobíme vrch a poklademe mandarinkami.

Poznámka

Tuk přidávám do šlehačky, aby byla hustější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 484 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šlehačkový pohádkový sen

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    KENNY: Já děkuju moc.:-K

    Odpovědět

  • KENNY KENNY

    Jaromira18: děkuji

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    KENNY: Forma je široká 24 cm.:-K

    Odpovědět

  • KENNY KENNY

    Jak je velká forma?

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Jsem hrozně ráda, že vám chutnal.:-K Mám ohromnou radost.:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jaromira18: Chutnala jsem tři kousky !!!<3<3<3 Velmi uspokojivé papání!:-K Jen je problém ten dort v tomto horku pořádně vychladit, kuchyňská velká lednice se furt otevírá a druhá ve špajzu kde je pivo a víno......tam se dvéře netrhnou! :-D

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Veroniko:yes: Máš to nádherný, :-K jseš šikulka, je nádherný, ani nevíš jakou jsi mi udělala velkou radost.:-K Ten korpus se ti povedl, má tak být vysoký. Tu čokoládu dávám taky obyčejnou na vaření. Ten krém je dobrý dát i do rolády. Včera jsem nezapla počítač, jinak bych odpověděla. Tak přeju dobrou chuť a ještě jednou díky, díky že jsi ho upekla.:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jaromira18:Hotovo, za pár minutek nakrojím.......<3

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Já mám těsto 2 cm , je to dobře? Krém ze šlehačky s čokoládou a Omegou královský a byl udělán ze zcela obyčejné čokolády na vaření! Druhý bílý šlehačkový krém potřeboval trošku dosladit ! Ztužovače jsem vůbec nedávala, krémy byly dost tuhé!
    Srovnala jsem to jakž, takž do rovinky pod polevu a už se chladí ! Polevu dám večer, jinak se mi to v tom horku rozteče. Musí se to vychladit, možná to strčím před polevou na hodinku do mrazáku. <3<3<3 Tak hezký, jako tvůj nebude, ale bude hódně
    sežratelný.<3

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jaromira18: Právě dělám šlehačky na zítřek!:yes: Dobrou noc!

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Zkus to, budeš mít těsto nadýchané, hlavně opatrně vmíchat sníh, až to budeš dávat na pekáč musíš vidět malinkatý krystalky sněhu, kdyby jsi to rychle zamíchala, tak budeš mít těsto tmavší a řidší. Hlavně těsto se sněhem, musí ihnet do touby.:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jaromira18: Tak ta hustota i konzistence ,opravdu musí být jiná na každý dort podle toho, co se dává jako hlavní ochucovadlo tedy ovoce, nebo ořechy , Ahá , tak tu 1/4 rozmíchat a pak přidat opatrně zbytek sněhu na nakypření ! Zkusím! Bezva fintička.;-)

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Já dělám různým způsobem šlehačky, ale na tenhle dort jsem to vymyslela takhle a jinak by to nebylo ono. Třeba Pařížskou svařím šlehačku, 2 dkg cukru a 2 dkg kakaa, nebo šlehačku a Ledové kaštany, nebo šlehačku a čokoládu jak tmavou , tak světlou, karamelovou dělám tak, že svařím v kastrolku cukr na karamel a zaleju 1/4 šlehačky, dám do lednice, druhý den přidám1/4 šlehačky a vyšlehám. Někdy použiju i šlehačku v prášku se ztužovačem, ale na každý recept musí být hustota a chuť šlehačky jiná.:-K Ta1/4 sněhu se přidává do těsta, aby se lehce rozmíchala mouka a kakao, těsto je pak řidší a lépe se zbytek sněhu lehce vmíchá, takovým krouživým pohybem, ten sníh se tam nesmí rozpustit, musí těsto nadýchat.:-K Já to takhle dělám u všech receptů kde je sníh a mám vše nadýchané.:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Tuk do šlehačky nedávám, ale kombinuju dva typy rostlinnou a živočišnou . Nejprve do polotuha šlehám živočišnou bez stužovače a postupně přileju rostlinnou ve stejném množství /dle oka/a došlehám do husté krásné nadýchné šlehačky. Stejně dělám karamelovou a čokoládovou. V živočišné uvařím čokoládu, nebo ní zaleju a povařím karamel. Pak už jen při šlehání doleju rostlinnou. Nádherně drží tvar a vydrží krásná několik dní . Možná se tento experiment bude někomu hodit. :-)Nezlob se, že tady plevelím! Ale vybírám něco na pátek , a ve špajzu mám ještě spousty ovocných konzerv, které jsem naházela do vozíku ještě před Vánoci.:-(( Proč zašlehat 1/4 sněhu dřív, aby neklesl ten kakaový piškot? Mně se to už stalo!

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Eja57: Forma má průměr 24 cm, na šlehačkové dorty je vynikající.:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: slehackovy krem bez ztuzovace slehacka bez ztuzovace dort pohádka s kokosem a šlehačkou čokoládová poleva na šlehačkový dort šlehačkový dort pohádka recept krém na dort z čokolády a ze šlehačky dort pohádka se šlehačkou ztuhne slehacka bez ztuzovace pohádkový korpus šlehačkový sen pohádkový sen krém ze šlehačky a čokolády

Zapomněl/a jsem heslo