Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šufánky podle Vendy

Křehké a lahodné rohlíčky s tvarohovou náplní se hodí jak na nedělní a sváteční stůl, tak i na oslavy všeho druhu. Příprava je velmi jednoduchá a navíc postačí pár surovin. Z talíře budou mizet závratnou rychlostí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rozinky spaříme horkou vodou a necháme okapat. Krok 2: Nejdříve si připravíme tvarohovou náplň. Všechny suroviny, kromě rozinek, vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme spařené rozinky. Krok 3: Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na 5 dílů. Krok 4: Než začneme s těstem pracovat, připravíme plech s pečicím papírem a troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 5: Z každého dílu vyválíme kolečko o průměru 30 cm a rádýlkem ho rozdělíme na 8 dílů. Na širší kraj trojúhelníku dáme trochu tvarohové náplně, okraje zahrneme a stočíme směrem ke špičce. Krok 6: Na plech s pečicím papírem vyskládáme šufánky špičkou nahoru a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 20 minut dorůžova. Krok 7: Hotové je posypeme moučkovým cukrem. Čerstvé jsou krásně křehké, později od tvarohu navlhnou a jsou krásně vláčné.

TIP: Jak upéct rohlíčky ze šlehačkového těsta

Zveřejněno 30. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Šufánky podle Vendy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73JwQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Šufánky podle Vendy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73JwQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
smetana ke šlehání, mouka polohrubá, tuk rostlinný, tvaroh měkký, cukr moučkový, kůra citronová, vejce, rozinky

Přidat fotografie receptu