Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát s pečenými gnocchi

Tento rychlý pokrm připravíte bez velké námahy. Křupavé gnocchi v salátu nahradí krutony. V míse se pak spojí s vejcem, slaninou, čerstvou zeleninou a jogurtovým dresinkem v lahodný salát, který stačí nakonec posypat sýrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Gnocchi promícháme s olejem a trochou grilovacího koření. Rozložíme je na připravený plech a pečeme 20–25 minut dokřupava. Krok 3: Vejce uvaříme natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme. Krok 4: Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Krok 5: Salát natrháme nebo nakrájíme na kousky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Okurku omyjeme a nakrájíme na kousky. Krok 6: Z jogurtu, hořčice a citronové šťávy smícháme dresink, který podle chuti dochutíme solí, mletým pepřem a provensálskými bylinkami. Krok 7: Ve větší míse smícháme salát, jarní cibulku, okurku, opečenou slaninu, uvařená vejce a upečené gnocchi. Zalijeme dresingem a promícháme. Krok 8: Podáváme posypané parmezánem nebo jiným oblíbeným sýrem.

TIP: Jak se dělá domácí jogurt

Zveřejněno 9. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Salát s pečenými gnocchi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Yyg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Salát s pečenými gnocchi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Yyg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
gnocchi, salát ledový, jogurt řecký, slanina, cibulka jarní, sýr parmazán strouhaný, vejce, okurka čerstvá, hořčice plnotučná, olej olivový, koření grilovací, koření provensálské, šťáva citronová, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]