

Salát z pečených paprik
Suroviny
- 3 červené papriky
- 3 žluté papriky
- hrst bazalky pravé
- česnek
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Papriky potřeme olejem a opečeme na grilu (možno u v troubě) až je cca 60% vrchní slupky opečené do černa. (nelekat se, slupka půjde pryč). Opečené papriky na pár minut vhodíme do igelitového (mikrotenového) sáčku a necháme zapařit - půjdou lépe loupat.
Papriky rozpůlíme, zbavíme stopky a semen a nožem sundáme vrchní "opálenou" slupku. Nakrájíme na větší kostky.
Lístky bazalky též nasekáme na větší kousky a promícháme s paprikami.
Salát dochutíme prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí a pepřem - každý dle své chuti.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Z. Pohlreich
Výborný ke grilovanému masu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Salát z pečených paprik
-
Ivana Ch, jarka skrobakova:
-
Krása, tohle já miluju
-
-
Anna Kocikova:
-
Príma chuťovečka
a ty barvičky,krása
-
bbozenka:Sjeď o pár komentářů níž a tam jsem dávala odkaz na recept, který dělá i Zizala
-
bbozenka: díky moc
venku se vždy lépe fotí, než v bytě
-
Super recept!!! A fotka nádherná!!!
No prosím Zizalu, či nedá podrobnejší recept na naložené papriky.
-
zizala: to je bezva nápad Jaruš
-
krása
, taky se na ně chystám
-
zizala:Jaruško, já to ale nedělám z těch silnostěnných, jenom z těch salátových špičatých a ty jsou samozřejmě měkčí
-
zizala: Na grilu je to rychlejsi. V troube se mi tez vice "rozblemcaji".
-
zizala: jojo, byly takové, teplé, vláčné, ale ne úplně na maděru, řídila jsem se dle rady
-
Teď koukám, Niki má ty papriky pevnější, skoro na skus
, já je mám vždycky hodně měkké, beztvaré, absolutně nefotogenické
-
zizala:Aspoň je vidět, že nekecáš