Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně bez kosti na cibuli a mrkvi

Výbornou vepřovou pečeni na cibuli a mrkvi připravíte díky tlakovému hrnci do hodinky, takže vás nečeká žádné velké vyvařování. Jemná krémová omáčka je díky mrkvi a cibuli příjemně nasládlá a maso je krásně měkké a šťavnaté. Jako příloha se hodí třeba bramboráčky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa opláchneme, osušíme a po obou stranách posypeme česnekem, pepřem a solí. Krok 2: Zeleninu očistíme, cibuli pokrájíme nadrobno a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 3: V tlakovém hrnci na rozehřátém oleji orestujeme dosklovita cibuli, přidáme mrkev a restujeme asi 5 minut. Krok 4: Zeleninu odhrneme ke kraji, do hrnce vložíme plátky masa a necháme je prudce z obou stran zatáhnout. Krok 5: Zeleninu nahrneme zpět na maso, přilijeme vývar, hrnec uzavřeme poklicí a dáme vařit na nejvyšší výkon. Až začne hrnec syčet, ztlumíme ho na minimum a vaříme 20 minut. Krok 6: Poté dáme hrnec stranou, ochladíme, otevřeme, maso vytáhneme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 7: Hrnec dáme opět na zdroj tepla. Jakmile začne šťáva vařit, přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, a za stálého míchání vaříme 10 minut. Krok 8: Šťávu podle potřeby dochutíme, přidáme maso a necháme prohřát. Krok 9: Jako příloha se hodí bramboráčky, vařené brambory nebo těstoviny.

TIP: Vepřová pečeně z kuchyně našich babiček

Zveřejněno 26. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBE4x

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBE4x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule, mrkev, olej, vývar masový, smetana ke šlehání, mouka hladká, česnek granulovaný, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]