Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevná vejce plněná tuňákovou pěnou

Jemně růžová vejce z přírodní marinády a krémová náplň z tuňáka, žloutků a kaparů. Dokonalé jednohubky, které ozdobí každý stůl a nalákají k vyzkoušení každého strávníka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

Hrnek o objemu 250 ml

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do vařící vody vložíme vejce, která vaříme 10 minut, aby byla uvařená natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme. Krok 2: Připravíme si marinádu z červené řepy. Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme řepu, cukr, sůl, bobkový list a hřebíček. Vaříme 20 minut. Krok 3: Po uvaření vmícháme ocet a směs přecedíme. Do vychladlého nálevu naložíme oloupaná vejce natvrdo a marinujeme asi 45 minut. Krok 4: Obarvená vajíčka vyndáme z nálevu, rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Ty rozmixujeme s tuňákem, majonézou, hořčicí, kapary, solí a pepřem do hladké pěny. Krok 5: Hotovou náplň vložíme do zdobicího sáčku a naplníme obarvené poloviny vajec (bílky). Dozdobíme třeba nasekanou pažitkou nebo jedlými květy.

TIP: Nechte svůj talíř rozkvést jedlými květy: Sedmikrásky krásně zdobí, pampelišky zkuste do salátu

Zveřejněno 27. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ro0y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ro0y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, řepa červená, voda, cukr, sůl, bobkový list, koření hřebíček, ocet, tuňák ve vlastní šťávě, majonéza, hořčice plnotučná, kapary, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]