Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety se smetanovo-tuňákovým přelivem

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 600 kJ /
860 kcal
Bílkoviny10,56 g
Tuky82,01 g
Vláknina8,67 g
Cholesterol 218 mg
Sodík 4,44 g
Sůl11,00 g
Sacharidy17,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Během přípravy omáčky uvaříme těstoviny podle návodu a scedime je. Krok 2: Drobně nasekanou cibulku restujeme na olivovém oleji asi 10 minut při střední teplotě. Poté přistrouháme česnek, necháme rozvonět, zasypeme provensálskými bylinkami, promícháme, přidáme scezený obsah tuňákových konzerv, rajský protlak, smetanu ke šlehání a necháme na mírné teplotě asi 10 minut probublávat. Krok 3: Na závěr přidáme olivy, nakrájené na poloviny a dochutíme sardelovou pastou, pepřem a případně solí.
Pokrm podáváme sypaný strouhaným sýrem nepříliš závazné chuti.

Zveřejněno 2. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety se smetanovo-tuňákovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NL66

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety se smetanovo-tuňákovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NL66

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

chutna vyborne delam jiz po nekolikate:-8

Pro naše chutě jsem vynechala olivy a sardelovou pastu :-8 A navíc jsem během vaření zjistila, že nemám protlak, ale jen sekaná rajčata v plechovce.... :-D
Ale i tak jsme byli nadšeni a pochutnali jsme si, takže děkuji za inspiraci :yes:

Čokoládko, ty mi děláš radost...:-):-K Tenhle recept mám taky ráda, takže děkuji, že jsi ho vytáhla...:-) Doufám, že si pochutnala i dcerka a večeře se neméně zdařila...
Děkuju.

Eli, původně jsem chtěla dceři k rychlému obědu připravit podobné těstoviny, ke kterým jsi nedávno přidávala fotku, ale nakonec nás zlákala kombinace se smetanou (u nás bez oliv, ale sardelovou pastu jsem propašovala;-)).Je to výborné a musím se hlídat, abych omáčku neujídala než uvařím těstoviny.+15
Večer se chystám na máslové hranolky a tilapii v těstíčku podle Tebe (alespoň bude důvod otevřít šampaňské:-D).

Elizo já špagety můžu na všechny způsoby a tuňáka miluju, určitě to zkusím.Dávám do oblíbených a posílám bodíka předem, jelikož to vypadá báječně.:-p:-p:yes:

:yes::yes:

Vypada to moc pekne, tunaka mam rada ALE ne ohrateho:-S:-K

Eli, máš to moc pěkné:yes: a určitě vyzkouším, špagety milujeme na všechny možné způsoby:yes::yes: +

Moc děkuji za ohlasy... Tome, to co píšeš, mě moc těší, ale já si tady ráda prohlížím skoro všechny fotky...Chce se mi jmenovat, ale vlastně je těch úžasných fotografů(-ek) tolik, že by to vydalo na celý odstavec... Především oceňuji něco, co já neumím - fotopostupy. Já když vařím, tak vařím a když fotím, tak fotím. Obdivuji kuchaře, kteří si vzpomenou při každé fázi vaření na ty ostatní, obdivuju ty, kteří si umyjí ruce a pořídí snímek a přitom nic nespálí, nerozlijí, nezničí foťák, neutopí objektiv, neshodí pánev, neopaří se, neoblemcají si aparát, nemají objektiv zapařený a ještě to dobře vypadá. :-O:yes::yes: To jsou podle mě machři - já si to hotové načančám a pak jen cvaknu :-8.
Ale moc děkuji za pochvalu, potěšila mě. Opravdu.:-K
Jo a tohle jídlo si uvařte i s jinými těstovinami - já jsem ho poprvé jedla v restauraci Ambiente, v roli těstovin čerstvě připravené tagliatelle a bylo to naprosto dokonalé...:-p:-p

Eli, ve tvém podání je to nádhera, hned bych si dala:-p:yes:5.

Eli, to je nádhera ... ty bys se měla stát dvorním fotografem Topek :-K :yes: +3

Jani, k tomu by šly jakékoli těstoviny, ale Eliz - ještě nejsem po večeři :-D ...:-p:-p:yes::yes:

Teda, no, já špagety nějak nemusím, ale řeknu ti, ty to tak nafotíš, Elizo, že i zapřísáhlý nepřítel špaget by si hned dal!:-)):-D:yes:

Tématické fráze:
špagety s tuňákem a smetanou, tunakové špagety, pokrmy ze špaget, pokrmy se špaget, provensálské špagety, špagety genovese, těstoviny s tuňákem z konzervy a rajcatovym protlakem, smetanovo tuňákové těstoviny, genovese přeliv, pokrmy z tuňákové konzervy, tuňákové pokrmy, tunakova omacka s olivami, pokrmy z špaget, tunakovo smetanova omacka, špagety na 100 zpusobu, tunákovo sýrová omačka, těstoviny s tuňákem a olivovou pastou, tuňákové těstoviny, spagety na vsechny zpusoby, tuňáková syrova omáčka

Suroviny:
těstoviny špagety, tuňák v konzervě, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, cibule, česnek, olej olivový, pasta sardelová, olivy zelené, koření provensálské, pepř, sůl, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu