Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sendvič croque madame

Croque madame je bohatě plněný sendvič pocházející z francouzské kuchyně. Dva plátky bílého měkkého chleba naplníme bešamelem s hořčicí, slaninou a sýrem. Nahoře na sendviči pak nesmí chybět typické volské oko.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

valaea

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme bešamel. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme jíšku. Pak přilijeme studené mléko, důkladně rozmícháme, aby v něm nebyly hrudky, a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Krok 2: Osolíme, opepříme, vmícháme hořčici a nastrouhaný muškátový oříšek. Promícháme. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 220 °C. Krok 4: Na plech dáme 2 plátky toustového chleba a potřeme je polovinou bešamelu. Na každý dáme 1 plátek slaniny a rozvrstvíme na něj polovinu sýrů. Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme, dokud se sýr nerozteče a nezezlátne. Vyjmeme z trouby. Krok 6: Mezitím na další 2 plátky toustu rozetřeme zbytek bešamelu a rozvrstvíme zbytek sýru. Takto připravené plátky chleba položíme na již předpečené tousty a vložíme zpět do trouby. Opět pečeme do rozpuštění a zezlátnutí sýru. Krok 7: Mezitím na oleji usmažíme 2 volská oka, která osolíme a opepříme. Pak usmažíme i plátky slaniny. Krok 8: Zapečené tousty ozdobíme volskými oky, doplníme smaženou slaninou a zeleninou.

TIP: Další oblíbené a zdravé snídaně

Zveřejněno 11. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sendvič croque madame

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERyVK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sendvič croque madame

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERyVK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
chléb toustový, slanina anglická, sýr mozzarella strouhaná, sýr strouhaný, máslo, mouka hladká, mléko, hořčice plnotučná, ořech muškátový, sůl, pepř mletý, vejce, slanina, olej, sůl, pepř mletý, zelenina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]