Bělehradský vepřový řízek

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30-40 min 2 porce Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

2 vepřové řízky - kýta, krček
300 g brambor
3 ks zelených paprik
3 ks rajčat
česnek podle chuti
hladká mouka na obalení masa
mleté chilli papričky
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletými čili papričkami, nebo pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran zprudka opečeme na oleji.

  2. Pekáč vysteleme pečícím papírem, který zlehka vymažeme olejem, vložíme opečené řízky a dáme do předem rozehřáté trouby.

  3. Pečeme na 200 st ještě asi 15-20 min.

  4. Na výpeček z masa dáme na proužky nakrájené papriky, na kousky nakrájená rajčata a nasekaný česnek. Mírně osolíme, můžeme také posypat čili papričkami, zalijeme malým množstvím vody a chvíli dusíme-cca 5 min.

  5. Nové brambory-neoloupané nakrájíme na čtvrtky a přidáme k zelenině.

  6. Přikryjeme poklicí a dusíme do změknutí brambor. Zeleninu s dušenými bramborami podáváme jako přílohu k masu.

Poznámka

Zdroj-paní Květa Končelová-Lidové recepty.

Recept je mnou mírně upraven.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 525 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bělehradský vepřový řízek

Předchozí 1 2

Tématické fráze: bělehradský vepřový plátek bělehradské brambory bělehradský plátek bělehradský kotlet belohradsky rizek veprovy krcek vepřový krček recepty vepřový krček recept bělehradsky vepřový kotlet bělohradský vepřový řízek bělehradský kuřecí řízek bělehradské řízky bělehradký řízek bělehradské maso bělehradská kotleta bělehrdský řízek recept na vepřový krček veprovy rizek belohradsky řízek recept recepty na vepřový krček

Zapomněl/a jsem heslo