Bělehradský vepřový řízek

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: 30-40 min PT0H40M 2 porce Vepřové maso 22 názorů

Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů
519

Suroviny

2 vepřové řízky - kýta, krček
300 g brambor
3 ks zelených paprik
3 ks rajčat
česnek podle chuti
hladká mouka na obalení masa
mleté chilli papričky
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletými čili papričkami, nebo pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran zprudka opečeme na oleji.

  2. Pekáč vysteleme pečícím papírem, který zlehka vymažeme olejem, vložíme opečené řízky a dáme do předem rozehřáté trouby.

  3. Pečeme na 200 st ještě asi 15-20 min.

  4. Na výpeček z masa dáme na proužky nakrájené papriky, na kousky nakrájená rajčata a nasekaný česnek. Mírně osolíme, můžeme také posypat čili papričkami, zalijeme malým množstvím vody a chvíli dusíme-cca 5 min.

  5. Nové brambory-neoloupané nakrájíme na čtvrtky a přidáme k zelenině.

  6. Přikryjeme poklicí a dusíme do změknutí brambor. Zeleninu s dušenými bramborami podáváme jako přílohu k masu.

Poznámka

Zdroj-paní Květa Končelová-Lidové recepty.

Recept je mnou mírně upraven.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 149 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bělehradský vepřový řízek

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo