Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanový mramor s broskvemi

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ripinka

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 390 kJ /
4 156 kcal
Bílkoviny79,69 g
Tuky198,52 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 546 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy503,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Rozdělíme si vejce na žloutky a bílky, ty ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné nádobě si ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty postupně za stálého míchání přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Krok 2: Dobře promíchané těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu z nich smícháme s kakaem, vezmeme si lžíci a tou to postupně na střídačku (2 lžíce světlé, 1 lžíce tmavé) dáváme do středu připravené předmazané a vysypané formy. Těsto postupně vytvoří kruhové obrazce. Krok 3: Poté dáme péct do předehřáté trouby na 180°C a hodinu pečeme. Krok 4: Po upečení opatrně vyndáme a necháme vychladnout. Korpus si rozkrojíme na tři pláty, postupně pomažeme a obložíme nakrájenými broskvemi všechny části. Uložíme do ledničky a necháme vychladnout. Přeji dobrou chuť.

Zveřejněno 28. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pND

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pND

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Používám formu od remosky :-)

pěkné a na jak velkou formu je toho těsta?

Dámy Všem se omlouvám , u krému jsem zapomněla na sladkou smetanu (už jsem to doplnila;-)). Ta ten krém udělá ještě nadýchánější ;) :-p

Mňam!!!:-p+:yes:

:yes::-*:-Kkrásný hříšník

Hezké a určitě chutné!:yes:

Vzpadá to zajímavě a určitě to bude moc dobré!:-D:yes::yes:

moc pěkné:-K+:yes:

Vážně děkuju moc dámy :)) no lehký abstinenční příznaky u sebe už pozoruji :-D

Ripinka vůbec nepochybuji, že budeš přínosem;-), vítej na Topreceptech a bacha na závislost!!:-D

:yes:a já dávám za 6:yes:

Ripinko, velmi efektně vypadající dortík a podle surovin nemůže být než dobrý:-p Dávám 5.bod:yes:

Moc hezké:yes::yes:

Svetlana: Ano přesně tak ;-) raz dva hotové ale i přesto lahodné :-))

Ripinko máš nááádherné fotky, moučník vypadá úžasně...jen malinký dotaz - krém je vlastně oslazená kysaná smetana?...nic proti, ale jen se ptám...:-):yes:

Ripinko, tak tohle určitě můžeme také, nádherné:yes::-D

Ripinko, tohle bude chutnat doma, brzo vyzkouším ;-)

Je mi to jasný :-D ale tak jednou za čas , ne ? :-p

Ripinko, ale takhle nééé - co naše diety :-O:-D:-D:-D (neboj, dělám si legraci, ta závislost tu na topkách mi už silně leze na mozek :-D:-D:-D)
Podobně dělám,jen kvůli silnému diabetu v rodsině musím značně předělávat, ale i tak občas upeču normálně :-p :yes::yes:

Simona Kucerova: ooo děkuji a zdravím :-) snad budu přínosem :-))

Ripinko i já tě vítám na topkách,tak ať se ti tu líbí.;-)

Tématické fráze:
smetanový dort s broskvemi, mramor - recept, mramor recept, koláč mramor, jak se dělá mramor na dort, dort mramor, mramor.cz, lehky smetanovy dort s broskvemi, jak udělat krásný mramor, jak udelat mramor na dort, mramor .cz, pečivo mramor, mramor cz, jak udelat mramor, smetanový koláč s broskvemi, smetanovy moucnik s broskvi, mramor na dort, dorty mozek, zákusek, konzervované broskve

Suroviny:
vejce, cukr, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, voda, kakao, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, broskve v mírně sladkém nálevu, cukr vanilkový, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu