Broskvový /meruňkový zákusek

HankaPu Kuchařka: HankaPu

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 22 názorů

Suroviny

500 g listového těsta
250 g měkkého tvarohu
1 broskvový kompot (meruňkový)
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
300 ml mléka
moučkový cukr (podle potřeby)
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem, přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr podle potřeby. Z 300 ml mléka a cukru (asi 2 polévkové lžíce) uvaříme hustý pudink.

  2. Těsto rozválíme, nakrájíme na obdélníky (podle velikosti ovoce) a na jednu polovinu dáme asi lžičku tvarohu, přiklopíme druhou polovinou a okraje dobře přitiskneme k sobě. Můžeme zmáčknout i pomocí vidličky.

  3. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Na každý čtverec dáme lžičku pudinku a vmáčkneme čtvrtku broskve nebo celou meruňku.

  4. Potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně vyhřáté troubě, pečeme asi 15-20 minut, podle typu trouby.

Poznámka

Zdroj: inspiraci jsem našla v maminčiných receptech, ale přizpůsobila jsem si to podle svého.

Tyhle zákusky dělám už dlouho, ale většinou z meruňek. Dnes jsem je neměla, tak jsem použila broskve.Protože jsou broskve dost velké, každou jsem rozkrojila na 4 dilky. Je to dobrý, takový lehounký zákusek, řekla bych, že skoro až dietní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Broskvový /meruňkový zákusek

  • Věrka Věrka(neregistrovaná)

    Pajaska:Já to mám právě nejraději, když je to srolované a těsto je uvnitř. Jen to dám zpočátku navíc a dodělávám na méně, tím se to peče déle, a pak je to výborné!!!!!!!!!;-)

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Hmmm, to byla dobrůtka!:-p I pro očko velmi pěkné. Určitě se k receptu zase vrátím. Bodík+foto.;-)

    Odpovědět

  • kacice kacice

    :yes: Zákusek je výborný, i když mi bohužel při pečení trochu vytekl tvaroh... Ale určo zkusím někdy znovu :-)

    Odpovědět

  • Ája Ája(neregistrovaná)

    Děkuji moc za rady :-K, určitě to zkusím, protože to je asi tou teplotou jak zde píšete :yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Ája:Věř žížalce,stará zásada a léta praxe!!Ještě podotknu,nevymazávat plech, stačí studená voda - polít plech a nebo papír na pečení.Pokud my se pálilo,tak zpočátku vysoká teplota a jak naběhne ,lze trochu snížit.Boky např.štrůdlu nepomazávat vejcem,jen zvrchu.A štrůdl je lepší jen přehnout,ne zatočit.Uvnitř je pak mazlavé,jakoby nedodělané(pokud je náplň mokrá - př.jablka),alespoń my to nemáme rádi.Také záleží na značce těsta!!!;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ája: Myslím, že to je tím, že ho pečeš na příliš nízkou teplotu. Listové těsto se peče při 220-250°C. Pak pěkně naskočí.

    Odpovědět

  • Ája Ája(neregistrovaná)

    Dobrý večer, prosím Vás o radu, já mám problém z pečením listového těsta, mám ho vždycky mazlavé a nízké nikdy ho nemám jako je na těchto fotkách ;-(, proto ho už nepeču a při tom ho máme rádi hlavně děti. Děkuji moc za odpověď :-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Klára: myslím, že mohu odpovědět za autorku - bez obav, budou dobré i druhý den, u nás déle než 2 dny nevydržej ;-):-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám téměř stejně ale bez pudinku, takže zkusím takto :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To mi úplně uniklo:-Oto je moc hezký receptík,to si ukládám a také vyzkouším,to se mi moc líbí;-):-p+1:yes:

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Budou zákusky dobré i druhý den, pokud se budou skladovat v lednici?:-) Chystám se na Váš recept a druhý den je povezu na návštěvu :-) Předem děkuji za odpověď.:-K

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Haničko,to je super papáníčko.Co nejdříve vyzkouším a přidávám devátý bodík.Dík za recept a měj se!:yes::-p:-D

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3

    :-p:-p Mňamky to je boží, to si udělám :yes:chválím a dávam bodík:-)

    Odpovědět

  • Pupino Pupino

    Jé, podobný moučník prodávají u nás v pekárně. Jen tam není ten tvaroh. A je moooooc dobrý!!

    Odpovědět

  • janana janana

    neměla jsem broskve ani meruňky:-(, tak jsem použila kousky jablek (předem orestovaných na kousku másla a ochucených) a výsledek :-p:-p:-D:yes: bodík jsem dala už dříve, protože jsem věděla, že to bude dobrota

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zákusky z listového těsta merunkové recepty zakusky recepty dietní zákusky zákusek z listového těsta merunkový zákusek dobrý zákusek dietní zákusek broskvový táč zakusky recepty s obrazkami zákusek z listového těsta a pudinku merunkový moučník maminčiny recepty na moučník s broskvemi merunkový táč recepty na zákusky táč s broskvemi recept na zákusek z listového těsta zákusek s broskvemi merunkove zakusky meruňkový

Zapomněl/a jsem heslo