Oprava sraženého krému
Milé hospodyňky, povedlo se vám zdrcnout krém? Nezoufejte, nemusíte ho vyhazovat, ani připravovat nový. S naším malým trikem vám ukážeme, že náprava je rychlá a nijak složitá. Váš krém tak zůstane i po malé nehodě naprosto perfektní.
Postup přípravy
Krok 1: Zhruba 1 cm silný plátek ztuženého tuku rozpustíme.
Krok 2: Tuk necháme zchladnout a ještě tekutý ho pomalu zašleháme do krému
Krok 3: Krém se krásně spojí a dobře drží i při zdobení. Můžeme tak kousek tuku přidávat, ikdyž krém není sražený.
Zveřejněno 14. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oprava sraženého krému
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w07g
Moje poznámka
Oprava sraženého krému
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w07g
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 12 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 16 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 16 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 17 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 17 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Tématické fráze:
zdrcnutý krém,
sražený pudinkový krém,
jak na zdrclý krém,
sražený tvarohový krém,
co se sraženým krémem,
co dělat když se srazí šlehačka,
sražena šlehačka,
co dělat se sraženým krémem,
sražený pudinkovo máslový krém,
zdrclý krem,
jak zachránit zdrcly krem,
sražená pařížská šlehačka,
sražený pařížský krém,
zdrcnutý máslový krem,
sražený krém do dortu,
zdrcnutá šlehačka,
jak napravit sraženou šlehačku,
zdrclý máslový krém,
hrudky v krému,
jak opravit zdrclý krém
Suroviny:
tuk ztužený
Komentáře (78)
Děkuji za radu.
No a četla jste komentáře?
Já ne,
(v rcp uvedený způsob odzkoušený nemám)
Zdravi Nadia - USA
podle tetčiny rady jsem sražený krém mixovala ve vodní lázni, dokud se máslo nerozpustilo. Poté jsem ho vždy po chvilce trochu promíchala mixérem a krém se spojil. Minulé Vánoce jsem takhle vyhodila 2 krémy. Kdybych to tenkrát věděla trubka, mohla jsem si ušetřit nervy :)
Vďaka za radu.
a co to zkusit dát do menšího mnořství mléka, mírně nahřát, rozmixovat, nechat vychladit v kednici a druhý den znova ušlehat. Mám takový pociz, ře se takhle kdysi dělala falešná ělehačka