Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená feta

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 015 kJ /
721 kcal
Bílkoviny46,18 g
Tuky57,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 484 mg
Sodík 5,10 g
Sůl12,71 g
Sacharidy4,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fetu nakrájíme na čtyři díly a dáme dáme na 20 minut do mrazáku. Krok 2: Mezitím rozšleháme vejce a smícháme hladkou mouku se sezamovým semínkem, cayenským pepřem a paprikou. Krok 3: Fetu vyndáme z mrazáku, obalíme nejprve ve vejci, poté v mouce a postup ještě jednou opakujeme. Krok 4: Takto připravený sýr smažíme z obou stran do zlatova. Podáváme s bramborem a česnekovým dipem.

Zveřejněno 5. 6. 2011

Poznámka autorky Lucasinka

Cayenský pepř přidávám kvůli pikantnosti, ale nemusí být. Feta je sama o sobě dost slaná, ale záleží na výrobci. Pokud je příliš slaná, můžeme ji opláchnout a osušit. V tomto těstíčku je možné obalit i mozzarelu.

www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená feta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wn01

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená feta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wn01

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Recept se mi líbí:-p+4:yes:i poznámečka od chocolate;-):yes:

Lucko - hlásím se na stravu ;-)

Výborné, hned bych si nabídla.Feta (ale i jiný sýr balk. typu) se může zbavit soli namočením do vody nebo mléka (tekutinu vyměňovat).+2

Tématické fráze:
smžený sýr, feta v testicku, těstičko ns fetu, uzena feta, syr na mrazak, sýr feta, obalovana feta, jak obalit mozzarelu, recept na smaženou fetu, sýr feta recepty, recept feta, feta, naložený balk.sýr s olivami, uzený sýr feta recepty, smažená feta se sezamem, feta recept, uzeny feta recepty, uzeny feta syr, feta uzena, smayena feta

Suroviny:
sýr feta, vejce, mouka hladká, semínka sezamová, pepř cayenský, paprika sušená sladká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu