Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 865 kJ / 3 075 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,52 g |
Tuky | 131,93 g |
Vláknina | 21,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 396,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto:
Kvasnice rozmícháme v misce s vlažnou vodou,olejem,cukrem a lžící mouky. Přikryjeme a necháme cca 15 min kynout na teplém místě. Krok 2: Do mísy či na vál nasypeme mouku a smícháme ji se solí. Zapracujeme do ní vzniklý kvásek a uhněteme pružní těsto.Přikryjeme a necháme hodinu kynout (Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem). Krok 3: Po nakynutí těsto znovu prohněteme a vyválím si z něho kulaté placky ( Z tohoto množství se mi vždy povedou 4 placky o průměru 32 cm a tloušťce 1,5 cm) Krok 4: Na pečícím papíru pečeme v horké troubě na 220°C 5 minut. Poté korpus necháme schládnout a zamrazíme. Krok 5: Až budete v časové tísni, využijte korpus z mrazáku. Korpus nerozmrazujte, naneste na něj všechny ingredience a pečte 15 min při 225°C. Kdyby jste chtěli péct pizzu rovnou z čerstvého těsta tak doba pečení je 10 min při teplotě 225°C. Krok 6: Rajčatová omáčka:
Na lžíci olivového oleje osmahneme česnek nakrájený na plátky do světle zlaté barvy - pozor ať ho nespálíte a česnek není pak hořký. Krok 7: Poté přidáme rajčata a oregano a na mírném plameni dusíme 20 min.
Po uplynuté době dušení omáčku vypneme osolíme, opepříme a vmícháme do ní nakrájené bazalkové lístky a vmícháme lžíci olivového oleje.
Bylinky je lepší použít čerstvé, v případě, že je nemáte stačí nahradit sušenými.
Toto množství omáčky mi vystačí na 2 pizzy, jelikož máme rádi vysokou vrstvu rajčatové omáčky na pizze.
Tato omáčka je skvělá i k těstovinám stačí si k ní např. orestovat kuřecí maso.
Kvasnice rozmícháme v misce s vlažnou vodou,olejem,cukrem a lžící mouky. Přikryjeme a necháme cca 15 min kynout na teplém místě. Krok 2: Do mísy či na vál nasypeme mouku a smícháme ji se solí. Zapracujeme do ní vzniklý kvásek a uhněteme pružní těsto.Přikryjeme a necháme hodinu kynout (Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem). Krok 3: Po nakynutí těsto znovu prohněteme a vyválím si z něho kulaté placky ( Z tohoto množství se mi vždy povedou 4 placky o průměru 32 cm a tloušťce 1,5 cm) Krok 4: Na pečícím papíru pečeme v horké troubě na 220°C 5 minut. Poté korpus necháme schládnout a zamrazíme. Krok 5: Až budete v časové tísni, využijte korpus z mrazáku. Korpus nerozmrazujte, naneste na něj všechny ingredience a pečte 15 min při 225°C. Kdyby jste chtěli péct pizzu rovnou z čerstvého těsta tak doba pečení je 10 min při teplotě 225°C. Krok 6: Rajčatová omáčka:
Na lžíci olivového oleje osmahneme česnek nakrájený na plátky do světle zlaté barvy - pozor ať ho nespálíte a česnek není pak hořký. Krok 7: Poté přidáme rajčata a oregano a na mírném plameni dusíme 20 min.
Po uplynuté době dušení omáčku vypneme osolíme, opepříme a vmícháme do ní nakrájené bazalkové lístky a vmícháme lžíci olivového oleje.
Bylinky je lepší použít čerstvé, v případě, že je nemáte stačí nahradit sušenými.
Toto množství omáčky mi vystačí na 2 pizzy, jelikož máme rádi vysokou vrstvu rajčatové omáčky na pizze.
Tato omáčka je skvělá i k těstovinám stačí si k ní např. orestovat kuřecí maso.
Zveřejněno 6. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5zr
Moje poznámka
Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5zr
Nejnovější recepty
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové švestkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový dort s pudinkem a dortovým želé
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninovo-houbová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Grilovaný mořský vlk
Přidáno před 2 hodinami
Dortík s hroznovým vínem
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Amona před 55 minutami
Maková náplň
lucyb před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 3 hodinami
Čočková polévka z červené čočky
Kajkajak před 3 hodinami
Zavařené meruňky
Jana2017 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kamilchen před 5 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Kava 2 před 6 hodinami
Meruňkové nanuky
Cejenka před 6 hodinami
Bramborové šišky
cherst před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
janickajan před 6 hodinami
Tématické fráze:
omáčka na pizu,
rajcatova pizza,
domácí rajčatová omáčka,
kvasnice do mrazáku,
recept na rajčatovou omáčku na pizzu,
recept na omáčku na pizzu,
kvasnice do mrazáku?,
kvasnice v mražáku,
tncz nova levné recepty ládi hrušky 6.3.2014,
omáčka.na pizzu,
kvasnice mrazák,
připrava omačky na pizu,
pomazánka na pizu,
pizza,korpus,
recept na pizu ládi hrušky,
jak udelat rajcatovou omacku na pizzu,
pizza těsto do mrazáku,
pečení do mrazáku,
pizza rajcatova,
tncz nova levný recept ládi hrušky z 6.3.2014
Suroviny:
kvasnice,
voda,
olej,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
česnek,
olej olivový,
rajče loupané,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
pepř,
sůl
Komentáře (4)