

Wok - smažené česnekové hovězí se sezamem
Suroviny 3 porce
- 450 g hovězího masa
- 2 lžíce sezamové semínko
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 5 stroužků česneku
- 1 paprika
- 1 chilli papričky
- 2 lžíce suchého sherry
- 5 lžíce sójové omáčky
- 6 mladých cibulek
Postup přípravy receptu
Hovadzie maso nakrajame na rezanceky, papriku ocistime a nakrajame na tenke pruzky, cibulu nakrajame na kolieska.
Wok rozohrejeme na velmi vysoku teplotu a oprazime na nom nasucho sezam 1-2 minuty.
Vyberieme ho a dame bokom. Do woku pridame olej a ked je rozpaleny vlozime nan maso a opekame ho 2 - 3 minuty zo vsetkych stran, aby bolo na povrchu opecene.
Pridame papriku a papricku a prelisujeme cesnak a pokracujeme v opekani este asi 2 minuty. Do woku prilejeme sherry a sojovu omacku a cibulku. Nechame varit na slabom ohni za obcasneho premiesania 1 minutu.
Opecenu cesnakovu hovadzinu premiesame s uvarenymi cestovinami, posypeme sezamovymi semienkami a ihned podavame.
Poznámka od kuchařky
zdroj/ Kniznica sefkuchara
pred koncom opekania som pridala par kvapiek horucej vody...pripadalo mi to trosku suche.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Wok - smažené česnekové hovězí se sezamem
-
To vypadá hodně dobře
.
+11
-
Určitě velmi chutné jídlo a fotky jsou fat krásné
+10.
-
jipak
...tak to budem rada...a hlavne vsetko odfot, zaregistruj sa a pridaj fotecky....budem sa tesit.
-
Výbušná,zrovna jsem si uvědomila,že hovězí jsme neměli pěkně dlouho. A protože mám docela malinkatou protekci v masně,tak to doufám nebude ze "starého vola" a bude pěkně měkoučké.
Už se těším na mňamku. -
vybusna, souhlasím s Tebou, že pokud je "kvalitní" maso jde vše
a je pravdou, že steaky jsou také hned hotové, od toho jsou to minutky, máš pěkné lákavé foto
9.bodík letí
-
ale samozrejme bibi zeby to islo z hocicoho urobit, ja som prave premyslala, ze toto jedlo by slo urobit aj zo zeleniny...napr. z cukyny, mrkvy...rozumies?..tam by sa ale muselo trosku davat pozor pri ochucovadlach...neviem ci by nebolo tej sojovky vela.
-
Výbušná, vypadá to víc než dobře ajá, jak se znám bych musela mít šťávy víc(nemáme rádi suchá jídla),ale s tím hovězím masem bych asi měla problém, vidím to tak na svíčkovou-co se týče masa a to je drahý jak...no ani to neřeknu. Šlo by to i z jiného masíka
asi ano viď. I tak ti dávám boda, protože to bude chutnat
-
thomass...v prvom rade musi byt dobre maso a nakrajane na male hranolceky..uz nemali v obchode pekne maso v kuse, tak som kupila platky na zavitky...co byvaju uz hotove narezane...tie su max. 3mm hrube a tie som krajala na rezance...a uz to nikdy viacej neurobim, pretoze sa mi to maso velmi prepieklo a bolo to suche...preto som musela na zaver doplnit trosku tekutiny.ved aj steak ked robis, tak das kus peknej hovadziny na panvicu a opekas max 3 minuty z jednej a 3 minuty z druhej strany. pokial nie je stary vol tak minutky sa v pohode robia z hovadzieho a je to stavnate a krehke maso
-
Krásne! Závidím!
+
-
není 10 minut přípravy na hovězí maso málo? je měkké? Vypadá to moc hezky
+5
-
-
To vypadá výborně
Já se hovězího do číny trochu bojím, že to nebude měkké
-
variel...thank you very much
-
takové asijské věcičky můžu
bod for you
-
Krása. Maso vypadá báječně . Fotky krásné jako
vždy.