Wok - smažené česnekové hovězí se sezamem

vybusna Kuchařka: vybusna

Doba přípravy: 10 min+priprava 3 porce Hovězí maso 17 názorů

Suroviny

450 g hovězího masa
2 lžíce sezamové semínko
2 lžíce slunečnicového oleje
5 stroužků česneku
1 paprika
1 chilli papričky
2 lžíce suchého sherry
5 lžíce sójové omáčky
6 mladých cibulek
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovadzie maso nakrajame na rezanceky, papriku ocistime a nakrajame na tenke pruzky, cibulu nakrajame na kolieska.

  2. Wok rozohrejeme na velmi vysoku teplotu a oprazime na nom nasucho sezam 1-2 minuty.

  3. Vyberieme ho a dame bokom. Do woku pridame olej a ked je rozpaleny vlozime nan maso a opekame ho 2 - 3 minuty zo vsetkych stran, aby bolo na povrchu opecene.

  4. Pridame papriku a papricku a prelisujeme cesnak a pokracujeme v opekani este asi 2 minuty. Do woku prilejeme sherry a sojovu omacku a cibulku. Nechame varit na slabom ohni za obcasneho premiesania 1 minutu.

  5. Opecenu cesnakovu hovadzinu premiesame s uvarenymi cestovinami, posypeme sezamovymi semienkami a ihned podavame.

Poznámka

zdroj/ Kniznica sefkuchara

pred koncom opekania som pridala par kvapiek horucej vody...pripadalo mi to trosku suche.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Wok - smažené česnekové hovězí se sezamem

  • Jenda1 Jenda1

    To vypadá hodně dobře:-p:-p;-). :-!:-)):yes::yes::-K +11

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Určitě velmi chutné jídlo a fotky jsou fat krásné:yes:+10.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    jipak:-D...tak to budem rada...a hlavne vsetko odfot, zaregistruj sa a pridaj fotecky....budem sa tesit.

    Odpovědět

  • jipak jipak(neregistrovaný)

    Výbušná,zrovna jsem si uvědomila,že hovězí jsme neměli pěkně dlouho. A protože mám docela malinkatou protekci v masně,tak to doufám nebude ze "starého vola" a bude pěkně měkoučké.
    Už se těším na mňamku. :-p:yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    vybusna, souhlasím s Tebou, že pokud je "kvalitní" maso jde vše:-)a je pravdou, že steaky jsou také hned hotové, od toho jsou to minutky, máš pěkné lákavé foto:-p:yes:9.bodík letí:-K

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    ale samozrejme bibi zeby to islo z hocicoho urobit, ja som prave premyslala, ze toto jedlo by slo urobit aj zo zeleniny...napr. z cukyny, mrkvy...rozumies?..tam by sa ale muselo trosku davat pozor pri ochucovadlach...neviem ci by nebolo tej sojovky vela.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Výbušná, vypadá to víc než dobře ajá, jak se znám bych musela mít šťávy víc(nemáme rádi suchá jídla),ale s tím hovězím masem bych asi měla problém, vidím to tak na svíčkovou-co se týče masa a to je drahý jak...no ani to neřeknu. Šlo by to i z jiného masíka:-?asi ano viď. I tak ti dávám boda, protože to bude chutnat:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    thomass...v prvom rade musi byt dobre maso a nakrajane na male hranolceky..uz nemali v obchode pekne maso v kuse, tak som kupila platky na zavitky...co byvaju uz hotove narezane...tie su max. 3mm hrube a tie som krajala na rezance...a uz to nikdy viacej neurobim, pretoze sa mi to maso velmi prepieklo a bolo to suche...preto som musela na zaver doplnit trosku tekutiny.ved aj steak ked robis, tak das kus peknej hovadziny na panvicu a opekas max 3 minuty z jednej a 3 minuty z druhej strany. pokial nie je stary vol tak minutky sa v pohode robia z hovadzieho a je to stavnate a krehke maso

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Krásne! Závidím!;-)+

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    není 10 minut přípravy na hovězí maso málo? je měkké? Vypadá to moc hezky :yes:+5

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • Gabina Gabina

    To vypadá výborně :yes: Já se hovězího do číny trochu bojím, že to nebude měkké :-O

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    variel...thank you very much ;-)

    Odpovědět

  • variel variel

    takové asijské věcičky můžu:-) bod for you:-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K:-K Krása. Maso vypadá báječně . Fotky krásné jako :yes::yes::-Dvždy.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: smažené hovězí maso porthaus smažené hovězí porthaus recept hovězí wok hovězí smažené hovězí porthaus recepty wok hovězí se sezamem smazeni hoveziho masa wok hovezi wok kuchařka smažený porthaus jak smazit steak recepty se sezamem hovězí maso smažené recepty-wok wok top recepty smažený hovězí porthaus hovězí porthause