Postup přípravy
Krok 1: Hmotu rozdělíme na menší díly a ty obarvíme na požadované odstíny.
Krok 2: Poté uválíme z jednotlivách barev provázky, max. 1cm silné, které stočíme do velkého provazce a tento srolujeme zpět koule.
Krok 3: Vše znovu lehce stlačíme, aby se jedlotlivé provazce opět slepily (již nehněteme), poválíme po podložce do kompaktní koule a tu vyválíme do plátu. Čím budou provázky tenčí, tím jemnější bude mramorování.
Krok 4: Lze také např. stočit po menších svazcích 2-3 provázky a pak teprve více těchto již barevnách provázků srolovat dokupy.
Krok 5: Další možnost – pokud chcete jen jemné melírování základní barvy, např. na vodu, bude základní barva silnější provázek a okolo něj jen omotat tenký jiný odstín (tmavší či světlejší či oba), vše zase srolovat do koule a vyválet.
Krok 6: Bule-li melírování příliš hrubé a výrazné, můžete první plát opět stolovat do provázku, ten smotat do koule a vyválet opět. Možností je mnoho, pokaždé bude výsledek jiný. Chce to zkoušet a hrát si.
Krok 7: Z odkrojené části po potažení dortu lze po očištění od drobečků a případně kousků krému jen jednotlivé kusy zmáčknutím spojit k sobě a vyválet z nich ruličku, která se dává okolo korpusu na začištění spodního lemu – zachová si stopy melíru a bude korespondovat s potahem.
Zveřejněno 30. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melírování potahovací hmoty na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N71L
Moje poznámka
Melírování potahovací hmoty na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N71L
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 10 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 21 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
potahovací hmota na dorty recept,
potahová hmota k2,
potahovací hmota na dorty,
potahovací hmota k2,
melírování marcipánu,
potahovací hmota ze sušeného mléka,
potahovací hmota,
potahová hmota varna,
potahová hmota z marsmallow,
potahovací hmota k2 recept,
potahovací hmota na dort,
navod na potahovaci hmota na dort,
marsmallow,
formix potahovací hmota na dorty,
mramorování potahové hmoty,
melirování,
melírovaný marcipán,
potahovací hmota varna,
potahovací hmota recept,
potahová hmota na dort k2
Suroviny:
hmota potahovací,
marcipán falešný,
formix,
bonbony,
potravinářské barvivo
Komentáře (9)