Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vločkové sušenky

Ovesné sušenky nedají mnoho práce a budete je mít za chvilku připravené. Hotové těsto nechte trochu odpočinout, bude se s ním pak lépe pracovat. A nezapomeňte mít dost surovin na další dávku. Jedna stačit nebude.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odpočinutí těsta

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 513 kJ /
1 796 kcal
Bílkoviny32,80 g
Tuky80,85 g
Vláknina15,98 g
Cholesterol 463 mg
Sodík 2,16 g
Sůl1,21 g
Sacharidy226,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozinky nasekáme na menší kousky. Ovesné vločky posekáme ručně nadrobno a nasucho je opražíme. Krok 2: Smícháme všechny sypké suroviny a na vále do nich zapracujeme máslo a vejce. Krok 3: Necháme v lednici půl hodiny odpočinout. Krok 4: Včas rozehřejeme troubu na 160 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Z těsta tvoříme kuličky, z nichž tvarujeme malé placičky o průměru cca 5 cm. Placičky pokládáme na připravený plech. Krok 6: Ve vyhřáté troubě pečeme dorůžova asi 15 minut.

Zveřejněno 27. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vločkové sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p11

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vločkové sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p11

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Ano, říkali to v televizi, ale co má tento recept společného se psem:-O:-?

Víte, že rozinky můžou psa otrávit?

Vyzkoušeli jsem a jsou super. Jen jsem je asi méně upekli (15min), byly měkké, což asi je špatně. Každpádně dáváme za 1

Tématické fráze:
ovesné sušenky, domácí sušenky pro psy, vločkové cukroví, ovesné sušenky recept, sušenky z ovesných vloček, cocies recept, cocies, fitness ovesne susenky, domácí ovesné sušenky, cukies, vločkové recepty, ovesné vločky cukroví, domácí sušenky pro psy recept, nejlepší ovesné sušenky, sušenky z ovesných vloček recept, domácí proteinové susenky, ovesné vločky recepty fitness, sušenky z ovesných vloček s mrkví, sušenky z ovesných vloček fitness, vločkové cookies

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vločky ovesné, mouka hladká, rozinky, vejce, soda jedlá, sůl, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu