Placičky z ovesných vloček

mary69 Kuchařka:

Moučníky , Drobné pečivo 13 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

125 g Hery
250 g ovesných vloček
120 g cukru moučky
0,5 balíček rozinek (může být i více, podle chuti)
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce hladké mouky
trochu mléka
plech s pečícím papírem
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Heru rozehřejeme a lehce v ní opražíme vločky, přidáme cukr.

  2. Necháme vychladnout, pak vmícháme prdopeč, spařené rozinky, vejce, mouku a podle hustoty trošku mléka.

  3. Na plech
    děláme placičky, pozor jen mírně se roztečou, a pečeme při 180-200 st. podle jak máme rádi propečené, do zlatova.

Poznámka

Rychlé, zdravé cukroví, u nás doma jedno z nejoblíbenějších

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Placičky z ovesných vloček

  • beloh12 beloh12

    Ještě jednou zdravím a musím pochválit sušenky, jsou i druhý den krásně křehké a křupavé (byly v plechové krabici na vánoční cukroví) na zkoušku, snědly by se určitě všechny včera, ale potřebovala jsem vyzkoušet, jaké budou druhý den. Vynikající je, že nedají skoro žádnou práci, osmažené je to brzy, při chladnutí občas zamíchat a také ochutnat, přídáním zbytku ingrediencí a zamíchání, dát na plech a upéci je také během chvilky. Budu péci v neděli, mám připravené sušené brusinky (půl rozinek a půl brusinek),koupit mandličky-ty musí být a už se těšíme. Jedl je i manžel, který by normálně vločky ani neochutnal, a chutnaly mu.Ještě jednu radu pro ty, kteří vločky nemusí. Na nějakém receptu,také na internetu, jsem našla návod na drobenku na koláče, dát polovinu mouky a polovinu buď jemných vloček nebo si klasické rozmixovat, ne úplně, nechat kousky - vynikající.Mám již zařazeno i mezi recepty na vánoční cukroví, to je trochu postříknu čokoládou. Ještě jednou díky za recept.

    Odpovědět

  • beloh12 beloh12

    Zdravím mary69 od kafíčka a vynikajích sušenek. Při přípravě, po osmažení ov.vloček na másle a přidání cukru jsem přidala ještě skoro 10dkg mandlových promačkaných lupínků, štipku skořice a vanil.cukru, 6letá vnučka by snědla pomalu celý kastrol. Po upečení máme boule za ušima. Musím koupit opět mandlové lupínky a budeme po snězení péci znova. Trochu nechám vnučce osmaženou směs, jen dám méně cukru, na mne to je moc sladké. Moc chválím a bodík letí. :-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Dominika Dominika(neregistrovaná)

    Kamila Voborníková: Ano,po vytažení z trouby jsou měkké, ale po vychladnutí ztvrdnou a budou křupat:-) Stejně tak to je s domácím pečeným musli:-) hodně úspěchů s pečením;-)

    Odpovědět

  • kamila vobornikova kamila vobornikova(neregistrovaná)

    Mam ještě jeden dotaz ,když se mi konečně povedlo udělat z toho placičky ,po upečení mně to přišlo mněke ,budou chrumkave??děkuji

    Odpovědět

  • kamila vobornikova kamila vobornikova(neregistrovaná)

    Dobry den ,ma se to tak lepit ?:-O

    Odpovědět

  • Kattyy Kattyy

    Výborné..přidala jsem vanilku a skořici:-K bez chybičky :-K:yes:

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Já tam přihodím co mám zrovna doma, např. i nakrájené křížaly, různé sušené ovoce, neslané buráky atd. Jsou výborné.

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404

    :-p už ich mám upečené :yes:+1 a pridávam fotku

    Odpovědět

  • BastMetztli BastMetztli

    Pečení z vloček, to prostě miluju:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Já je peču každý rok na Vánoce, ale místo rozinek dávám datle. Přidala jsem recept do Podobných:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    ....přidávám ještě mletou skořici, nádherně provoní celý dům;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Merylas Merylas

    Ahojky Maruško :-) Vidím, že je to Tvůj první recept tady, tak ať jsi tady spokojená jako my všichni.;-):-)Placičky z ovesných vloček jsem už taky dělala, ale už si nepamatuju, podle jakého receptu :-)) A jinak fotíš?:-)) Jestli ne, tak tady se naučíš:-D

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo