Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehký tvarohový závin s letním ovocem

Lehký tvarohový závin z listového těsta s letním ovocem je dokonalým dezertem pro horké dny. Tento závin kombinuje křupavost jemného listového těsta s krémovou náplní z tvarohu a osvěžujícími kousky sezónního ovoce, jako jsou jahody, borůvky nebo meruňky.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 730 kJ /
2 565 kcal
Bílkoviny85,62 g
Tuky149,91 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 552 mg
Sodík 497 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy213,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Listové těsto rozválíme na dvě placky. Krok 2: Tvaroh, vejce, cukr, rumovou tresť a puding, vše společně zamícháme. Krok 3: Na rozválené dvě části listového těsta nasypeme kokos nebo lupínky mandliček. Na to rozetřeme tvarohovou směs a poklademe pokrájeným ovocem. Posypeme opět kokosem a mandličkami a zavineme. Krok 4: Oba záviny propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Potřeme žloutkem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 180 °C.

TIP: Tvarohové moučníky a na co si dát pozor

Zveřejněno 9. 7. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Zkusila jsem se inspirovat jedním podobným receptem z tisku, ale měnila jsem si vše podle sebe dál, ovoce můžeme zvolit jakékoliv (jahody, třešně, meruňky, maliny, cokoliv).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Ww0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Ww0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes vyzkoušeno a hned přidáno do oblíbených, výborná záležitost :-):yes:

simík: vůbec to neřeš, na rozválené těsto dej doprostřed jakoukoliv náplň a pak přes to přelož jednu část a pak přes ní druhou část a / jako když přeložíš papír se středem, potři žloutkem a dej péci, to je vše, já to dolů spojem nedávám nikdy;-)

může někdo poradit zda je lepší péct jej zavinutý spojem dolů nebo dát spoj dolů? Každý říká jinak, tak nevím jak je to lepší aby vytékal co nejméně. Děkuji :-)

Kde je tvaroh, tak to můžu. Posílám bod;-)

Iriska: je rychlý :-K a moc dobrý, vychlazený také, i ze zmrzlinkou:-K:-K

Hmmmmm, tak ten se mi taky líbí. Hlavně musí být rychlý. Uložený:-! + bodík:yes::yes:+

:-p:yes: fajnéééé, hned mi není takové horko;-)

:-*Krásný svěží moučníček:-p+4:yes::-K

Monca.H.: děkuji,:-K hodná, opraveno, jen mi občas, jak kliknu, vybehne jiná řádka:-K:-K:-K

Monca.H.::-O:-O Iva se fakt asi uklepla,ona si to opraví;-):-):yes: já jsem si toho vůbec nevšimla:-8

Určitě bude krásně osvěžující.Jen jste se asi překlikla při kategorii o 1 níže.Mně osobně to nevadí,ale škoda receptu,když ho někdo bude hledat pod Moučníky a nenajde ho.;-)

vseumel::-K děkuji, hodný:-):-K

vseumel: je prima Nadi, měla jsem ho i v chladu a je jak zmrzlinka se šlehačkou:-K:-p:-) jen pak ale ty "plavky":-8

líbí :yes:

Tématické fráze:
závin s tvarohem a ovocem, rychlý tvarohový závin, lehké letní dezerty, lehký letní dezert, závin s ovocem, lehký tvarohový dezert, závin s malinami, tvarohový závin, závin s tvarohem a malinami, listové těsto s tvarohem a ovocem, závin z listového těsta s tvarohem a ovocem - recept, listový závin s ovocem, lehke dezerty s ovocem, letní dezert s ovocem, závin z listového těsta s ovocem, tvarohovy zavin s malinami, listový závin s tvarohem a ovocem, ovocny zavin s tvarohem, závin z listového těsta s tvarohem a ovocem, recepty s letním ovocem

Suroviny:
těsto listové, tvaroh měkký, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový, tresť rumová, ovoce, žloutek, mandle, kokos

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu