Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 519 kJ / 3 470 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,71 g |
Tuky | 151,31 g |
Vláknina | 9,35 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 540 mg |
Sůl | 1,89 g |
Sacharidy | 475,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr, olej a vejce trochu rozšlehat a přidat nastrouhanou mrkev, kůru, rozinky.
Krok 2: Mouku, prášek, koření prosít do řídkého těsta. POZOR! Těsto musí byt řidké.
Krok 3: Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Krok 4: Pečeme při 175 st. 40-45 min. Necháme zchladnout na mřížce.
Krok 5: Všechny suroviny na polevu smícháme dohromady a nalijeme na buchtu.
Zveřejněno 4. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vyborná mrkvová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oArX
Moje poznámka
Vyborná mrkvová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oArX
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 3 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 5 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 7 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 7 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 8 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 8 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 8 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
mrkvová buchta,
mrkvová buchta na plech,
mrkvová buchta s jablky,
mrkvová buchta s ořechy,
nejlepší mrkvová buchta,
vláčná mrkvová buchta,
buchta z mrkve,
recept mrkvova buchta,
nejlepší mrkvová buchta na plech,
jablkovo mrkvová buchta,
mrkvová buchta s rozinky,
buchta mrkev oříšky,
buchta s jablky a mrkví,
mrkvová vláčná buchta,
google mrkvova buchta,
buchta mrkvova,
buchta s rozinky,
mrkvova buchta bez cukru,
nejlepsi buchta z mrkve,
mrkvová buchta vláčná
Suroviny:
cukr,
mouka hladká,
olej,
vejce,
mrkev,
kůra citronová,
prášek do pečiva,
skořice,
ořech muškátový,
rozinky,
ořechy,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
šťáva pomerančová
Komentáře (16)
Lhát bys nám nemusela a fotku smaž, pokud nemáš svolení pravého autora fotografie, ono se na ně totiž vztahuje autorské právo, pokud nevíš
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sour...
V Albertu jsem kupovala mletý od Kotanyi
"nediv se, že někdo jiný má jiné názory"
já se tomu vubec nedivím, každý jsme jiný
1. psala jsem o mletém muškátovém oříšku
2. 1/2 PL je to kolem 10 g, což podle mě není tak moc s ohledem na ostatní suroviny
3. budu ráda když se někdo z vás rozhodne a vyzkouší to ale nikoho k tomu nenutím!
http://alkohol-drogy.ic.cz/muskat.html
Takový stav trvá kolem dvanácti hodin, během kterých intoxikovaný není schopen úplně spát, jen otupěle podřimuje. V následujících čtyřiadvaceti hodinách odeznění účinků muškátového oříšku naopak uživatel spí tvrdě a nadměrně. Fyzické odeznívání drogy je provázeno bolestmi v kloubech, svalech, bolestmi hlavy, očí, únavou a depresemi.
Fyzický útok muškátu na lidské tělo může být tak silný, že u žen vyvolá předčasnou menstruaci. Právě díky tomuto účinku byl ve středověku hojně využíván k potratům. Jediné pozitivum intoxikace muškátem tedy spočívá v tom, že jeho účinky a odeznění jsou tak nepříjemné, že snad ani nelze hovořit o jakémsi vznikajícím návyku.