Netradiční pusinky

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme bílky, cukr a vanilku. Dame mísu do hrnce s vroucí vodou (na vodní lázeň!) a šleháme mixerem asi 7-8 minut. Získaná hmota musí být dost tuhá.

  2. Vyložíme pusinky na plech a pečeme (nebo spíše sušíme) 1-2 hodiny při teplotě 100-120°C.

Komentáře k receptu Netradiční pusinky

  • eva hubova eva hubova

  • Frantiska Frantiska

    dekuji za odkaz na stranky, ze kterych je fotka u tohoto receptu ... vypadaji hodne zajimave

    Odpovědět

  • Verush.ka Verush.ka(neregistrovaná)

    Vanilin je umělá náhražka vanilky. Měl by být levnější (logicky, jako všechny náhražky). Já na ceny nekoukám, vždy koukám na to, aby můj vanilkový cukr obsahoval pravou vanilku a nebyl to vanilínový cukr. Jelikož je v těch názvech jen drobný rozdíl, tak věřím tomu, že spousta lidí si toho nikdy nevšimla.
    Nejlepší je stejně vyrobit si vanilkový cukr vlastní. Stačí k tomu vanilkový lusk, který necháte odpočívat v cukru. Babička vždycky měla takový doma ve spíži. :-) Chystám se na něj příští Vánoce. Letos jsem přidávala semínka z lusku vanilky a všichni se divili, jak to, že ty vanilkové rohlíčky chutnají jinak a mnohem lépe. :-)
    Doporučuji také při pečení používat vajíčka z volně běhajících slepic a pravé máslo. ;-)

    Odpovědět

  • dejsi dejsi(neregistrovaný)

    no vida:-O:-O:-O, další kradené foto z ruského portálu,
    prosím o smazání:-//:-//:-//
    http://forum.say7.info/topic45599-600.html

    Odpovědět

  • Radůstka Radůstka(neregistrovaná)

    www.toprecepty.czlibelula:ahoj libelulo, tento způsob je naopak klasický, dělávaly to tak naše babičky. Spíš dnes je snawww.toprecepty.czha vše zjednodušovat, v tomto případě tedy vyhnout se parní lázni. Já dělám oba způsoby a každý má své výhody. Do pusinek s parní lázní se třeba nedá přidávat rozpuštěná čokoláda, roztečou se, což ty za studena neudělají. Tak pečení zdar, ať se daří ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Pekné foto. Aj mňa ale zaujíma, prečo ten názov? A možno dochucovať aj s nescafé, alebo aj pikantným džemom...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Pusinky vypadají moc hezky:-K+4:yes:

    Odpovědět

  • Haní Haní(neregistrovaný)

    Nějak nevím, co na nich není běžného...až na vanilkový cukr...ale to záleží na každém, jak si je vylepší.

    Odpovědět

  • libelula libelula(autorka receptu)

    Pavla:pusinky jsou běžné, způsob připravy už ne;-)

    Odpovědět

  • libelula libelula(autorka receptu)

    Klariska:vanlkový cukr

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Óóó!! krásná fotka!!

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Klariska: tipuju vanilkový cukr.
    Jinak to jsou tak nějak běžné pusinky bych řekla, třeba to trochu zvýrazní chuťově ta vanilka. Jednou jsem celou noc sušila pusinky na radiátoru (porouchala se trouba :-D), a taky se povedlo :-).

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Co se prosím pěkně myslí vanilinem?

    Odpovědět

Tématické fráze: netradiční vánoční cukroví recepty pusinky pečení pusinek cukrové pusinky netradiční vánoční cukroví netradiční cukroví recepty na netradiční vánoční cukroví vanilkové pusinky ruske pusinky netradiční pečení netradiční recepty pusinky ve vodní lázni pusinky recept jak vyrobit pusinky recepty na vánoční cukroví netradiční recept na cukrove pusinky jak péct pusinky pečení pusinky pečeme pusinky say7