Slaná květina
Kdo říká, že muže nemůžete potěšit květinou? Zkuste mu připravit tuto voňavou jedlou kytici a uvidíte, jaký sklidí úspěch. S tvarováním pomohou návodné fotografie u receptu. Každá kytice bude originálem a je jisté, že neuvadne a nevyhodí se.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 597 kJ / 1 099 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,10 g |
Tuky | 52,80 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 295 mg |
Sodík | 4,09 g |
Sůl | 9,50 g |
Sacharidy | 35,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Asi 6 koleček salámu Poličan položíme vedle sebe a spodní kolečko trochu ohneme, aby se kytka nerozjížděla. Přiložíme špejli nebo tyčinku a namotáme. Salám je mastný a drží hezky u sebe, takže není třeba ho ničím přivazovat.
Krok 2: Dospod dáme třeba baby rajčátko nebo kousek sýru vcelku, aby kytka nesjížděla dolů.
Krok 3: Plátek sýra překrojíme na polovinu a smotáme, případně můžeme smotat i celý plátek a na konci svážeme korbáčikem.
Krok 4: Zespoda dáme opět rajčátko či kus sýru aby kornoutek nesjížděl dolů.
Krok 5: Z Junioru, ale třeba i ze sýra, vypícháme tvořítky libovolné tvary (kytičky, srdíčka) a z boku propíchneme špejlí. Špejli takto naplníme asi do poloviny.
Krok 6: Každou špejli rovnou ukládáme do vázy, abychom viděli jak kytka vypadá a jak je bohatá.
Krok 7: Nakonec kolem dokola obalíme salátem a celou kytku svážeme korbáčikem. Můžeme ještě dozdobit zbylými baby rajčátky a snítkami pažitky a petrželky.
Zveřejněno 16. 11. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaná květina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkAk
Moje poznámka
Slaná květina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkAk
Nejnovější recepty
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Hermelín ve slanině
Přidáno před 6 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno před 8 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 10 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 10 hodinami
Sekaná s mrkví a polentou
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
tinakajfoszova před 3 minutami
Jablkovo-ořechová bábovka
HankaR. před 1 hodinou
Lečo
Lenka Sedlackova před 1 hodinou
Plněné pečené batáty
evahy před 1 hodinou
Cikánský řízek
Petulensie před 2 hodinami
Bratislavská buchta
DanaDR před 2 hodinami
Ovesné bramboráčky s minutkovým kuřecím masem
Jan Nemec před 3 hodinami
Buchta z kompotu
Dagemar před 4 hodinami
Tématické fráze:
kytka z klobás,
slaná kytice,
salámová kytice návod,
slané kytice,
kytka z klobás postup,
salámová kytka,
salámová kytice,
kytky pro chlapy ze salámů,
kytice ze salamů a klobás,
návod na výrobu salámové kytky,
květina z klobás,
kytice ze salámů,
kytice z klobas návod,
kytka ze salámů,
salámová kytice pro muže,
nápady kytka pro muže,
salámová kytice praha,
květina ze salámu,
salamova kvetina,
kytky z klobás
Suroviny:
poličan,
junior,
sýr,
sýr korbáčky,
salát ledový,
rajče cherry,
pažitka
Komentáře (92)
ráda bych se zeptala v čem tato krásná kytička drží? To jsou jen fakt špejle? bych potřebovala aby to pořádně drželo.
Taky se pridava (minimalnim mnozstvi)do "torterlli di zucca", tam je opravdu perfektni.
Prima. Tak i propříště zkuste mluvit za sebe.
Pamatujte, ze je jen strasne sladka a jeste vice pikantni.
Mluvim za sebe, Vy si ji dejte klidne s cim Vam libo, proti gustu....
"zásadně"
Milá zlatá, ani taková "konzerva" jako já bych si nedovolil napsat, že se něco s něčím ZÁSADNĚ servíruje, nebo neservíruje...
Kdyby tomu tak bylo, tak by "lidstvo" ještě neslezlo ze stromů
http://www.kvetinove-studio.cz/kvetiny/eshop/0/3/5...www.kvetinove-studio.cz/kvetiny/eshop/0/3/5/130-Darkova-kytice-Roman
Ty botičky taky vypadají dobře
A pak - není fér vydávat něco za své dílo.
kytka je super, ale chtělo by to větší fotky na těchto nejsou vidět detaily. Jinak opravdu bomba
Katka Sv.
To je nápad! Slintám jako Pavlovův pes, asi ten bodík bude krapet ovlhlej