

Bramborová "květina" se slaninovým středem
Suroviny
- 4 syrové omyté brambory
- hrubá sůl
- černý pepř
- drcený kmín
- olivový olej s rozmarýnem
- sušené oregano
- drcená čerstvá petrželka
- jemný sýr - Formagio per Pasta
- 3 - 4 tenké plátky uzené slaniny
- do středu plátků
Postup přípravy receptu
Brambory ve slupce očistíme kartáčkem, pokrájíme na tenké plátky (cca 5 mm). Vložíme do keramické pečící nádoby pokapané rozmarýnovým olivovým olejem.
Pokrájené brambory posypeme hrubou solí, čerstvým mletým pepřem, drceným kmínem, sušeným oreganem a petrželkou. Malinko ještě na povrchu pokapeme olivovým olejem.
Do středu spirály vložíme zamotanou slaninu, brambory poprášíme jemným strouhaným sýrem Formaggio a dáme péci do rozehřáté trouby dozlatova. Podáváme samotné nebo s masem.