Mléčná rýže, sladká
Přemýšlíte, jakou skvělou snídaní překvapíte své blízké? Domácí mléčná rýže je skvělá volba. Na její přípravu potřebujete jen pár ingrediencí, navíc chutná skvěle teplá i studená. Dochutit a ozdobit si ji můžete dle fantazie, nejlepší je s ovocem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 217 kJ / 769 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,05 g |
Tuky | 8,10 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 602 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 145,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži propláchneme, do hrnce nalijeme asi 300 ml mléka, přidáme rýži a sůl a přivedeme k varu.
Krok 2: Vaříme cca 15 minut, aby byla rýže měkká. Po dobu vaření pořád mícháme.
Krok 3: Zbytek mléka doléváme postupně podle potřeby, protože mléčná rýže houstne.
Krok 4: Cukr vmícháme až nakonec. Rýže by měla být hustá asi jako krupičná kaše.
Krok 5: Servírujeme do misky nebo do talíře a podle chuti zdobíme džemem.
Zveřejněno 12. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mléčná rýže, sladká
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mE2E
Moje poznámka
Mléčná rýže, sladká
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mE2E
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 20 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 21 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 7 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 7 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 7 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 7 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 8 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 9 hodinami
Tématické fráze:
mléčná rýže,
mléčná rýže recept,
sladká rýže,
domácí mléčná rýže,
recept na mlecnou ryzi,
recept mlecna ryze,
domácí mléčná rýže recept,
sladka ryze recept,
recept mléčná rýže pro děti,
recept na sladkou rýži,
rýže na sladko,
jak se dělá mléčná rýže,
rýže v mléku,
rýže v mléce,
sladká rýže ve mléku,
recepty sladka ryze,
jak udělat mléčnou řýži,
jak uvarit mlecnou ryzi,
recept sladká rýže,
mléčná rýže recepty
Suroviny:
rýže kulatozrnná,
mléko,
sůl,
cukr,
marmeláda
Komentáře (41)
Nepripalila se mi taky.
Dal jsem 1/2kg ryze, 3/4 l mleka, cukr a spetku soli do elektrickeho papiňáku, zavrel, nastavil na rezim RYZE a bylo to. Papinak automaticky za 10 minut vypl. Ja si na to vzpomenul za 1/2 hodiny, otevrel, ochutnal, pristavil nejvetsi talir a bylo. Protoze ve spizi mimo klobasy a rum nic zbytecneho nenechavam a klobasy do sladke ryze se mi nezdaly, rozmixoval jsem orechy od vanoc, posypal a az mi usi stříhaly, jak to bylo dobre.
Nic namahaveho, rychle a dobre. Nepripalilo se asi proto, ze ten papinak ma v sobe teflonovou nadobu.
Ja nevim ze se tim kazdy tak patla - 24dkg ryze, 18,5dkg cukru...
Pokud se Vám rýže nikdy nepřipálila pak proto že jste ji nikdy nevařila a ty chytré rady co sem píšete vymýšlí Vaše bujná fantazie. Jednou si to zkuste a uvidíte sama.
ryzi jsem dal uvarenou, 5dl mleka, min cukru protoze nakonec jsem pridal granko. A moc dobry :)
mala kucharka:
ale není tam napsáno čeho 5dcl ??