Grilované kuře bez grilu
Kuře z trouby, které chutná jako grilované, má krásně šťavnaté maso a na povrchu je křupavé a dozlatova upečené. Stačí ho upéct na mřížce a po zhruba hodině se můžete radovat z dokonale upečeného masa.
Suroviny pro 4 porce
4-6 porcí (dle velikosti kuřete)
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 414 kJ / 99 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 11,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,00 g |
| Sůl | 15,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 230-250 °C a necháme ji nahřát.
Krok 2: Kuře opláchneme a osušíme. Vnitřek kuřete trochu osolíme a na hřbet nalijeme lžíci oleje. Olej prsty rozetřeme a zapracujeme do masa. Osolíme kuře i zvenku.
Krok 3: Do kastrolu vhodného do trouby (o průměru minimálně 25 cm) nalijeme 100 ml vody. Na dno položíme nerezovou mřížku (viz. foto).
Krok 4: Na mřížku položíme kuře a vložíme do předehřáté trouby. Snížíme teplotu na 180 °C a pečeme zhruba 60-80 minut (podle velikosti kuřete).
Krok 5: Kuře během pečení neotáčíme ani nepoléváme. Pouze kontrolujeme, aby v kastrolu během pečení byla stále na dně tekutina. Případně doplníme.
Krok 6: Po hodině můžeme do kuřecího stehýnka píchnout špejlí. Pokud pěkně projde masem a po vpichu nevytéká růžová tekutina, je kuře hotové.
Zveřejněno 13. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilované kuře bez grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nNY7
Moje poznámka
Grilované kuře bez grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nNY7
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 6 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 14 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 15 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 15 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 24 minutami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 1 hodinou
Vánočka II
Sojkal před 1 hodinou
Citronové rohlíčky
Terka39 před 2 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 3 hodinami
Uherská pěna
Daami před 4 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 6 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 6 hodinami
Tématické fráze:
grilovane kure v troube,
kuře grilované v troubě,
grilované kuře,
grilovane kure na grilu,
kuře na grilu v troubě,
jak grilovat kuře v troubě,
kuře na grilu,
grilování kuřete v troubě,
grilované kuře bez grilu,
celé kuře na grilu,
kuře na grilu recept,
jak ugrilovat kure v troube,
grilované kuře recept,
grilované kuře na soli,
kure jako grilované,
jak grilovat kuře,
grilování bez grilu,
kuře grilovane,
recept na grilované kuře,
kuře na gril
Komentáře (62)
Růža(neregistrovaná)
S grilovacím kořením na kuře to muselo být také moc dobré
Na té mřížce je to fajn a ještě,když dáš pod ni do pekáčku,nebo kastrolu nakrájenou zeleninu,podliješ trochou vývaru/vody,tak vypečená šťáva z kuřete na to hezky kape a v závěru je to príma bašta
Jsem ráda,že Tě to zaujalo,díky
Andri,díky i za príma fotky
ale je to mňamika..křupavoučká kůrčička..joooj
foto jen jedno a takéto, páč jsem víc nestihla
tobě děkuji
Všem ostatním děkuji také
Viz: http://www.toprecepty.cz/recept/8879-kure-s-cesnek...
Aničko
Klarisko-máš pravdu
AniCiz
Bahulo-teda takto "ugrilovaná"krkovička musí být parádní
Je šťavnaté, kůže hodně slaná, ale my to máme rádi
ŠPAGETKO k té soli z pod kuřete-také jsem ji napřed nechala vysušit,tu moc tvrdou solnou vrstvu přímo z pod kuřete,tak tu jsem vyhodila,byla jak beton i po pár dnech,zbytek jsem pořádně vysušila a uchovala v zavařovačce v suchu a chladnu,ale začalo to žluknout i tam.Pak jsem zkoušela nechat vysušené v ledničce a také se mi to nelíbilo
BILKOVAI-Ivetko,také jsem kdysi pekávala,jak popisuješ,ale potom to umývání mřížky ve dřezu
a čistá chuť zlatavě upečeného kuřátka..geniální
Jen ti chci doporučit, neskladuj sůl z Kuřete v soli nikdy v lednici!!!! Já ji používám z toho kuřete běžně, pozor, ale musíš ji pěkně rozprostřít v jedné vrstvě na nějaký tác,prkno z umělé hmoty apod a nechta volně dobře uschnout. Pak ji sesypat do vhodné sklenice nebo umělohmotné nádoby a uschovat v chladu a suchu!!! V lednici ti zvlhla, to je jasný.!!!!! Naopak ta sůl je chu%tově vynikající do dalších masitých jídel a omáček