Játrový guláš

Suroviny

2 lžíce sádla
1 cibule
500 g jater (kuřecí, vepřová)
3-4 párky
sladká mletá paprika
pepř
sůl
vegeta
muškátový květ mletý
(záklechtka)
hl.mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Až je cibulka hotová, přidáme na kousky nakrájená játra a též na kousky nakrájené párky a okořeníme.

  2. Podlijeme vodou, přiklopíme pokličku a vaříme zhruba 25-30 minut než jsou játra hotová (nechávám déle). Až jsou játra hotová, zahustíme a popřípadě ještě dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Nejčastěji podávám s knedlíkem a když knedlík není, postačí obyčejný chleba.

Přeji dobrou chuť

Komentáře k receptu Játrový guláš

  • RH-12 RH-12

    Sodovka: Přesně kečup a hořčicí dodá tomu lepší chuť :-)

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Játra bych nikdy tak douho nevařila.:-O Játra jsou minutková záležitost. ;-)Játrový guláš je specialita mého manžela. Do základu doporučuji přidat trochu kečupu i hořčice. A na závěr dochutit majoránkou. :-)

    Odpovědět

  • Verinecka Verinecka(autorka receptu)

    Jé děkuji za fotečky, jsou nádherný a jsem ráda,že chutnalo :)

    Odpovědět

  • maris maris

    Udělala jsem s rýží, pochutnali jsme si, posílám bodík a fotečky :-)

    Odpovědět

  • Pavla Pavla (neregistrovaný)

    Normální játrová omáčka ne? Ale dobrý :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřovy jatrový gulas guláš z vepřových jater játrovej guláš guláš z vepřové játry vepřový játrový guláš recept jatrovy gfulaš jatrovy gulas s ryzi veprova jatra gulas kureci jatrovy gulas jatrovy vepřovy gulaš jatrovygulas recept na játrovej guláš guláš top recepty játrový guláš se zeleninou vepřovo játrový guláš jtrovy gulas jatrový guláš s knedlíkem guláš s vepřovych jater guláš jatrový guláš s rýží recept