

Játrový guláš
Suroviny
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 500 g jater (kuřecí, vepřová)
- 3-4 párky
- sladká mletá paprika
- pepř
- sůl
- vegeta
- muškátový květ mletý
- (záklechtka)
- hl.mouka
- voda
Postup přípravy receptu
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Až je cibulka hotová, přidáme na kousky nakrájená játra a též na kousky nakrájené párky a okořeníme.
Podlijeme vodou, přiklopíme pokličku a vaříme zhruba 25-30 minut než jsou játra hotová (nechávám déle). Až jsou játra hotová, zahustíme a popřípadě ještě dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Nejčastěji podávám s knedlíkem a když knedlík není, postačí obyčejný chleba.
Přeji dobrou chuť
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Játrový guláš
-
Sodovka: Přesně kečup a hořčicí dodá tomu lepší chuť
-
Játra bych nikdy tak douho nevařila.
Játra jsou minutková záležitost.
Játrový guláš je specialita mého manžela. Do základu doporučuji přidat trochu kečupu i hořčice. A na závěr dochutit majoránkou.
-
Jé děkuji za fotečky, jsou nádherný a jsem ráda,že chutnalo :)
-
Udělala jsem s rýží, pochutnali jsme si, posílám bodík a fotečky
-
Normální játrová omáčka ne? Ale dobrý