Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka jednoduše

Čočka je sice tradičním novoročním pokrmem, ale stojí za to ji připravovat průběžně po celý rok. Kromě vlákniny je bohatá na spoustu vitamínů a minerálů. Podáváme s opečenou pikantní klobásou a kyselou okurkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 75 min

130 min (55 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie486 kJ /
116 kcal
Bílkoviny3,71 g
Tuky3,00 g
Vláknina7,87 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předvařenou čočku (sypanou nebo ve vraných sáčcích) propláchneme a necháme namočené asi 35 minut. Do vody přidáme veškeré koření. Krok 2: Poté přivedeme k varu a pomalým varem vaříme asi 35 minut do měkka. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásy nakrájíme na kolečka. Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej, zpěníme na něm cibuli a opečeme klobásu. Krok 5: Čočku scedíme, dochutíme zředěným octem a smícháme s klobáskou. Necháme asi 5 minut spojit chutě a až pak dosolíme.

TIP: Jak se dělá čočka na kyselo - oblíbené recepty

Zveřejněno 1. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čočka jednoduše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N56K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čočka jednoduše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N56K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

+7:yes: Myslím, že kvůli vysokému obsahu kyseliny močové v krvi, bych asi čočku neměl. Přitom ji mám tak rád. :-*

Vypadá to přitažlivě;-):yes:

Čočku můžeme, takže příště ji připravím takhle;-):yes::yes::-K

koriadr, nepletu-li se, se dává proti plynatosti a nadýmání, které, jak víme, šošovice ráda způsobuje:-8:-D:-D
jinak, špagi, moc hezké papáníčko;-):-p:yes::yes:

Takhle jsem čočku ještě nedělala,vypadá to hezky a musí to chutnat :-p:-p:-p:yes::-K

Určitě to bude dobré a rychlé, takže bodík letí :yes::-). Dělám také rychlou čočku, jen do uvařené přidám jakoukoli mraženou zeleninu udělanou na másle, přidám třeba zelenou cibulku a je to..hlavně v dětech to rychle mizí..

Tématické fráze:
priprava cocky, čočka recept, vařime cocku, predvarena cocka, jak dlouho se vaří čočka, čočka příprava, recept čočka, připrava čočka, cocka a nadymani, předvařená čočka recept, doba varu čočky, čočka nadýmání, jednoduchá čočka, doba varu čočky, jak dlouho vaříme čočku, čočka předvařená, recepty z čočky, recept předvařená čočka, jak se dlouho vaří čočka, čočka bez nadýmání

Suroviny:
čočka předvařená, koriandr, pepř černý, koření nové koření, rozmarýn, bobkový list, sůl, cibule, klobása pikantní, olej citronový, ocet jablečný, ocet, voda, tuk

Přidat fotografie receptu
]
]