Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 151 kJ / 992 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,36 g |
Tuky | 16,12 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 259 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 163,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory si nastrouháme na hrubo, přidáme k nim 2 vejce, sůl, pepř, vegetu a smícháme. Toto je nádivka, se kterou budeme plnit štrudlove těsto.
Krok 2: Pekáč si vymažeme olejem. Listy si dáme na pracovní plochu. Na každý list těsta si dáme olej, který rozetřeme, na to dáme nádivku, rozetřeme a svineme. Podle počtu listů těsta si rozdělíme nádivku, aby to bylo přibližně rovnoměrně naplněné.
Krok 3: Všechna svinutá těsta dáme jeden vedle druhého na plech. Vrch potřeme olejem a dáme péct cca na 1 hodinu maximálně 1 hodinu a 20 minut nejprve na 180°C a pak na 160°C. Pečeme do zlato hněda.
Krok 4: Když je pita upečený, tak povrch potřeme kysanou smetanou nebo bílým jogurtem a plech zakryjeme alobalem a necháme aspoň 10 minut na pultu stát. Uděláme to proto, aby nám těsto změklo, natolik je tenké, že při pečení ztvrdne a vysuší se. Pak nakrájíme na kousky.
Zveřejněno 23. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová pita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYkQ
Moje poznámka
Bramborová pita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYkQ
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 3 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 21 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 21 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 8 minutami
Domácí lasagne
Veronika834 před 19 minutami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Januli-holky před 38 minutami
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce
JitkaKl před 1 hodinou
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Svally_Krakonos před 1 hodinou
Tiramisu od babičky
Anny12 před 1 hodinou
Chlupaté knedlíky
breha@email.cz před 1 hodinou
Masová směs na špagety
MiroslavB před 3 hodinami
Pikantní medová žebra
Alenas23 před 8 hodinami
Tématické fráze:
humus recept,
pita recept,
bramborová pita,
fillo těsto,
těsto fillo,
chorvatská pita,
řecký humus,
tahína recept,
filo těsto,
humus jidlo,
pita recepty,
štrudlové těsto,
filo těsto koupit,
pita,
arabsky humus,
humus arabské jídlo,
arabske jidlo recepty,
recept humus,
tahina,
štrudlove cesto
Suroviny:
brambory,
vejce,
vegeta,
sůl,
pepř mletý,
těsto štrůdlové,
olej,
jogurt bílý,
smetana
Komentáře (18)
btw....damy nemohli by ste sem vlozit recept na klasicke *strudlove*
uz len preto to urobim, aby som zistila ako to chuti, pride mi to skor ako priloha na zajedanie, nejakeho masoveho jedla....no uvidime....davam do oblubenych na vyskusanie.
skusim sa na marjannu nakontaktovat a aby sme ten recept upravili do spisovnej slovenciny.
btw....ja ked sa rozohnim, tak tiez pouzijem take slova, ze mam schranku plnu otazok, ze co to preboha je....tak nam to prepacte