Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočková pomazánka se sýrem

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

verunka.jaskova verunka.jaskova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 470 kJ /
1 307 kcal
Bílkoviny100,73 g
Tuky28,17 g
Vláknina53,70 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 1,51 g
Sůl3,75 g
Sacharidy137,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku uvaříme v osolené vodě, po uvaření scedíme a lehce rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek,strouhaný sýr, papriky a uzeninu. Krok 2: Promícháme a přidáme tavený sýr, majonézu a trochu kari koření. Dle chuti osolíme a opeříme a dobře promícháme.

Zveřejněno 3. 6. 2012

Poznámka autorky verunka.jaskova

Pomazánka se dá udělat i z čočky, která ( jako v mém případě )zůstala z oběda a nikdo ji nechtěl dojídat. Jen jsem ji lehce přes sítko propláchla vodou a vytvořila tuto mňamku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6GYQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6GYQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Určitě vyzkouším.
:yes:

vypadá to dobře:yes: souhlas s orionkou, pardónia s chocolate:-8:-D;-);-);-) taky bych uvítala gramáž čočky;-)

chocolate: Já obvykle dávám tak 250-300g čočky!A ostatní ingredience tak nějak podle chuti!:-)

Upřesni prosím přibližnou gramáž čočky;-).

verunka.jaskova:Verunko, ta vypadá dobře a budete se vznášet....:-D Máš 4.bod:yes:

verunka.jaskova:;-);-):yes:

Jasně...je lepší když se čočka nejdříve uvaří!:-)) recept mírně poopraven, tak snad už je to teď trochu lepší!;-)

Verčo, super, moc fajn pomazánka;-). Jen bys možná měla dopsat, že tu čočku je třeba nejdříve uvařit, nebo ne?:-O:yes::yes:

Tématické fráze:
čočková pomazánka, čočková pomazánka s kari, čočková pomazánka recept, recept na čočkovou pomazánka, pomazánka z čočky žlute, čočková pomazánka z černé čočky, pomazánka z žluté čočky, pomazánka se syrem, pomazánka žluté čočky, čočková pomazánka s česnekem, cockova pomazanka ze sterilovane cocky, pomazánka ze žluté čočky, čočková pomazánka recepty, pomazánka s černé čočky, černé čočky pomazanka, pomazanka se žluté čočky, top recept pomazanka z cocky, pálivá čočková pomazánka, pomazánky ze sýra

Suroviny:
čočka, sýr tvrdý, majonéza, cibule, česnek, sůl, pepř, sýr tavený, šunka, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, koření kari

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu