Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 589 kJ / 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,92 g |
Tuky | 16,25 g |
Vláknina | 1,85 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 756 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 34,56 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječný řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E9KW
Moje poznámka
Vaječný řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E9KW
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 6 hodinami
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 8 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 8 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 9 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 10 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 10 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 10 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 11 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 11 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 12 hodinami
Tématické fráze:
vaječný řízek na chleba,
vaječný řízek na chléb,
vaječné řízky,
vaječnice recept,
vaječne recepty,
vaječné řizky na chleba,
vaječný řízek na chlebu,
recept na vaječné řízky,
vaječný chleba,
řizek,
recept vajecne rizky,
vaječnýřízek,
chleba s vaječným řízkem,
vajecnice,
vajecny rizky,
vaječný chléb recept,
vaječný říyek,
vajecne rizky recept,
smažený vaječný řízek,
vaječnice na chlebu
Suroviny:
vejce,
vegeta,
mléko,
strouhanka,
olej
Komentáře (16)
Já tam přidávám ještě špetku jedlé sody, ale jen špetku. Pak to krásně nabobtná a není to jen placka. Tohleto sladké tajemství mi kdysi prozradili ve výrobně lahůdek a funguje.
Taky mám tajemství: vajíčko, sůl a maximálně 1 lžička strouhanky, ale nemusí být. Žádná tekutina. Smažit ve vyšší vrstvě tuku, aby se v něm vaječný řízek vznášel, pak bude hezky nadýchaný.