Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná ořechová bábovka

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aktija

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 083 kJ /
4 083 kcal
Bílkoviny75,35 g
Tuky210,53 g
Vláknina14,70 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 383 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy464,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Vlašské ořechy a čokoládu nastrouháme. Krok 2: Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem. Krok 3: Po částech přidáváme tvaroh, asi polovinu mléka a dobře promícháme. Mléko přidáme podle potřeby, záleží na tom, jaké konzistence máme tvaroh. Krok 4: Pak přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 5: Vymazanou a vysypanou bábovkovou formu naplníme polovinou těsta a celé to zasypeme strouhanou čokoládou. Krok 6: K druhé půlce těsta přimícháme strouhané ořechy a zbytek mléka (nebo podle potřeby). Krok 7: Dáme do formy. Uhladíme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170-180 °C. Propečenost vyzkoušíme vpichem špejle, musí zůstat suchá. Krok 8: Pak bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Před podáváním povrch lehce pocukrujeme.

Jak vyklopit bábovku - návod

Zveřejněno 21. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná ořechová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MK71

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná ořechová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MK71

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bábovka luxusní 👍

Na pečení dost hodně používám remosku, tak jsem tentokrát vyzkoušela upéct věnec z tohoto těsta. Čokoládu jsem měla nasekanou a ořechy hrubě mleté, kdyby byly jemnější, tak by byla mozaika - kontrast zřetelnější. Jako všechny bábovky s tvarohem je vláčná a dobrá. Většinou dělávám s rozinkami, kandovaným ovocem a nasekanými ořechy, tohle je zase trošku jiná chuť. Mléko jsem dala tzv. dle potřeby, aby vzniklo středně husté těsto, tvaroh byl z vaničky. Pečeno cca 35 minut ve velké remosce se středovým kuželem. Přidala jsem pár obrázků. :-K

zrovna jednu taky peču :-)snad se podaří<3

snegurka 6. 7. 2016 13:20
Je hotová a je dobrá

Dnes jsem dělala, je opravdu dobrá, jen cukru jsem dala jen 150 gramů a asi 10 PL mléka, těsto bylo malinko tužší, že jsem jej musela nandat do formy lžící, ale výsledek VYNIKAJÍCÍ :-p :-p

Právě jsem ji dopekla;-):yes:

Dělala jsem tu bábovku dvakrát. Poprvé jsem těsto naskládala na sebe, ale zapomněla jsem tam dát bílky, tak jsem to vyndala, smíchala s bílkama dohromady. Po druhé už jsem nezapomněla a upekla jí jak je na obrázku. Obě byly moc dobré, těstíčko je dobrý, čokoláda je tam cejtit.:yes:

Bábovek není nikdy dost stojí za vyzkoušení:yes::yes:

určitě vyzkouším, mám mnoho ořechových bábovek ale tuhle ne, dělám také jen z bílků.

znám ořechovou bábovku s čokoládou jako presidentskou, ale o přidání tvarohu jsem ještě neuvažovala. moc díky za recept, určitě vyzkouším!

Tématické fráze:
ořechová bábovka, tvarohová bábovka s ořechy, ořechová bábovka s tvarohem, tvarohovo ořechová bábovka, recepty na výborné bábovky, recept na vybornou babovku, orechovo tvarohová babovka, recept na vybornou na bábovku, výborná bábovka, nejlepší ořechová bábovka, recept na výbornou ořechovou bábovku, bábovka s ořechy a čokoládou, ořechová bábovka recept, výborné bábovky, ořechová bábovka top recepty, ořechová bábovka s čokoládou, babovka s tvarohem a orechy, bábovky s ořechy čokoládou, tvarohova orechova babovka, viborna orechova babovka

Suroviny:
vejce, máslo, tvaroh měkký, cukr krupice, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, mléko, ořechy vlašské, čokoláda, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu