Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená voňavá jehnečí kýta

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Náročný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby odležení

115 min (25 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Jako pokrm na slavnostní příležitosti se skvěle hodí šťavnatá a křehká pečená jehněčí kýta. Připravíme ji v osvědčené kombinaci s česnekem a rozmarýnem. Kýtu podáváme v celku na podnose obloženou pečenými bramborami, cibulí, rajčaty a okurkou.

Suroviny pro 5 porcí

5-6 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 909 kJ /
456 kcal
Bílkoviny10,14 g
Tuky4,84 g
Vláknina22,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy48,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek oloupeme a pokrájíme na klínky. Krok 2: Jehněčí kýtu hustě prošpikujeme česnekem, osolíme a potřeme směsí oleje s drceným kmínem a citronovou šťávou. Krok 3: Černý pepř nahrubo rozdrtíme pomocí válečku. Poté v něm obalíme jehněčí kýtu. Krok 4: Obalenou kýtu vložíme do pekáče a odložíme na 24 hodin do ledničky. Krok 5: Druhý den troubu rozpálíme na 230 °C. Marinovanou kýtu vyjmeme na podnos, v pekáči rozpálíme olej a vrátíme ji do něj. Podlijeme horkým vývarem a vložíme na 15 minut do trouby na spodní rošt. Krok 6: Potom snížíme teplotu na 170-180 °C, přidáme bobkové listy, větvičky rozmarýnu a pečeme za častého přelévání vypečenou šťávou a podlévání vývarem a vínem. Krok 7: Asi 30 minut před koncem přidáme cibuli překrojenou na polovinu, nakrájené brambory a dopečeme. Krok 8: Troubu vypneme a kýtu v ní necháme odpočinout ještě 20 minut, aby jehněčí nevychladlo a mohli jsme ho nakrájet. Krok 9: Kýtu položíme na podnos, obložíme ji pečenou cibulí a bramborami. Krok 10: Ozdobíme ji plátky rajčat a salátové okurky. Podáváme horké.

TIP: Odpovědi na nejčastější otázky k přípravě jehněčího masa

Zveřejněno 21. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: vlastný recept, robievam na slávnostné príležitosti. Použila som kombináciu suchej a mokrej marinády.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená voňavá jehnečí kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z0lJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená voňavá jehnečí kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z0lJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

tento rcept jsem zkoušela a pro mě jako dospělého člověka je velmi dobrý ale má dcera monika si na něm moc nepochutnala ale jinak velmi dobrý recept ! ;-):-K:yes:

Dakujem za pekné hodnotenie - za bodíky:-p:-))

Tématické fráze:
pečené jehněčí na česneku, jehněčí nejlepší recept, pomalu pečené jehněčí, jehnečí, kluci v akci jehněčí, jehněčí kýta,cena bez kosti, pečené skopové maso, pečené jehněčí se špenátem, jehněčí kluci v akci, pomalu pečené skopové, jehneči kyta na česneku, jehněčí recepty kluci v akci, pečené jehněčí maso, pomalu pečená husokachna, kluci v akci jehněčí maso, recepty jehněčí kluci v akci, kluci v akci recepty jehněčí, pečená kýta, pečená kyta na medu, telecí kýta kluci v akci

Suroviny:
kýta jehněčí, rozmarýn čerstvý, česnek, bobkový list, sůl, šťáva citronová, pepř černý, kmín drcený, vývar masový, víno bílé suché, olej, cibule, brambory, rajče, okurka salátová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu