Pečená voňavá jehnečí kýta

Meszarosovabolya Kuchařka: Meszarosovabol…

pre 5-6 osôb Jiné maso 2 názory

Suroviny

jehněčí kýta(měla jsem horní polovinu)
2 větvičky čerstvého rozmarýnu, 6 stroužků česneku pokrájaného na klínky
3 bobkové listy
sůl
citronová šťáva z 1/2 citronu
1/2 balíčku celého černého pepře
1 čajová lžička drceného kmínu
500 ml silného domácího masového vývaru
250 ml kvalitního suchého bílého vína (použila jsem Rislink vlašský
olej
3 středně velké cibule pozdlouhlého tvaru
brambory
Na dekoraci:
rajčata plátky
salátové okurky uhoriek
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jahňacie stehno husto prešpikujeme cesnakom, presolíme a potrieme zmesou oleja s drveným kmínom a citronovou šťavou.

  2. Obalíme ho v na hrubo rozdrvenom čiernom korení, ktoré sme rozdrvili pomocou valčeka na doske.

  3. Obalené stehno dáme do pekáča a odložíme na 24 hodín do chladničky.

  4. Marinované stehno vyberieme na podnos a v pekáči rozpálime olej, do ktorého vrátime stehno, podlejeme horúcim vývarom a vložíme na 15 minút do trúby vyhriatej na 230 stupňov na spodný rošt. Potom znížime teplotu na 170/180 stupňov, pridáme bobkové listy, vetvičky rozmarínu, pečieme za častého prelievania vypečenou šťavou a podlievania vývarom a vínom.

  5. Asi 30 minút pred koncom pridáme cibuľu, prekrojenú na polovicu, zemiaky, pokrájané na krížalky a dopečieme.

  6. Trúbu vypneme s stehno necháme odpočinúť v trúbe ešte 20 minút, aby jahňacina nevychladla a aby sme ju mohli nakrájať.

  7. Jahňacie stehno vyberieme na podnos, obložíme pečenou cibuľou a pečenými zemiakmi.

  8. Dekorujeme plátkami paradajok a šalátovej uhorky. Podávame horúce.

Poznámka

Zdroj: vlastný recept, robievam na slávnostné príležitosti. Použila som kombináciu suchej a mokrej marinády.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená voňavá jehnečí kýta

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    tento rcept jsem zkoušela a pro mě jako dospělého člověka je velmi dobrý ale má dcera monika si na něm moc nepochutnala ale jinak velmi dobrý recept ! ;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Dakujem za pekné hodnotenie - za bodíky:-p:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí nejlepší recept pečené jehněčí na česneku jehnečí pomalu pečené jehněčí kluci v akci jehněčí jehněčí kýta,cena bez kosti pečené jehněčí se špenátem jehněčí kluci v akci pomalu pečené skopové jehneči kyta na česneku jehněčí recepty kluci v akci pomalu pečená husokachna kluci v akci jehněčí maso kluci v akci recepty jehněčí pečená kyta na medu telecí kýta kluci v akci jehněčí nejlepší recept kluci v akci jehněčí pečeně se špenátem jehneči na česneku recept jehnečí

Zapomněl/a jsem heslo