

Jednoduchá selská polévka
Suroviny 4 - 5 porcí
- 50 g tuku
- 70 g hladké mouky
- asi 1 litr vývaru (vody)
- 1,5 dl mléka
- 80 g žampiónů
- široké nudle (fleky)
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- (voda na uvaření nudlí)
Postup přípravy receptu
Z větší části tuku a hladké mouky uděláme světlou zásmažku, zalijeme vývarem (vodou), přidáme pepř a sůl, prošleháme a provaříme, před koncem varu přidáme mléko.
Během varu si podusíme na zbytku tuku očištěné, nakrájené žampióny a uvaříme těstoviny.
Do provařené polévky přidáme žampióny a ještě krátce společně povařime. Podle potřeby dochutíme.
Při podávání nalejeme polévku a vložíme vařené těstoviny. Zdobíme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jednoduchá selská polévka
-
jééé tuto polévku jsme vařili v restaraci a úplně jsem na ni zapoměla děkuji za receptík a připomenutí
-
Jsem rada, ze chutnalo...
-
Jsem rada, ze chutnalo...
-
Za mě jedna z nejlepších polívek, co jsem za poslední dobu vytvořil.
Nejskvělejší na tom je, že to stojí pár kaček a je to za pár minut hotové.
Moc děkuji za super recept.
-
Bohuna:ok. díky za pozitivní reakci
-
Fotka je spravna, je to husta bila polevka nalita na testoviny. "Tmavsi fleky"jsou zampiony.Do polevky jsem dala polosiroke polevkove nudle, protoze fleky dosly.
A jako rypani to neberu, je to normalni poznamka. (Za diakritiku se omlouvam, ale jsem na tabletu a hrozne to zdrzuje. Dik) -
Bohuna: jsi si jistá, žes přidala správné foto? Já jen že na fotce vidím bílou polévku, nekritizuju ti foto, jen se ptám, zda je to správná fotka, protože nemixuješ, takže aspoň nějaká těstovina by měla být vidět a fleky vidět bývají a houby také nevidím. Neber to jako rejpání, opravdu jen jako dotaz a nakonec nikdo není neomylný