Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijské kuřecí karí s jasmínovou rýží

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

11. 2. 2012 14:45

Suroviny

Porce: 4 - 6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 724 kJ / 3 280 kcal
Bílkoviny391,02 g
Tuky69,98 g
Vláknina24,80 g
Cholesterol 799 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,55 g
Sacharidy263,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento pokrm je určen zejména pro milovníky asijských chutí, kde ostrost, (ale velmi příjemná) a chutě koriandru hrají prim. Je to neskutečně lahodné. A ještě něco pro ty, co by se ptali (né, komu to hrají..) ale proč karí...

Cituji: Karí je nejen směs koření, ale také tepelná úprava typická pro Asii. Většinou jsou to kousky masa anebo zeleniny v pikantní omáčce a s kokosovým mlékem, jogurtem apod. Základ tvoří kořenité pasty (kupované nebo doma připravené), které se teplem rozvoní a dají pokrmu typickou ostrost a chuť.

Zdroj: Apetit, mírně upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Michal

15. 8. 2015 07:20

Zdravim,chtel sem se zeptat jestli nahodou nevite recept na tu asijskou hustejsi omacku co davaji na nudle,predem moc dekuji .:-)

rebeka rebeka

23. 2. 2013 16:59

olahok::-D:-D:-D tak ať se daří;-):-):yes:

olahok

23. 2. 2013 16:53

rebeka, hosta: Děkuji, pochopila: 1. Umět rýži koupit, 2. Umět ji uvařit. :-)):-))Na pondělí zařízena dodávka 5ti kg pytle jasmínové rýže z "asijské tržnice", a pokud by mi to na "natrénování" poživatelně uvařené rýže nestačilo, zbylá část rodiny prý dodá větší balení. Takže - děkuji za vše.:-K:-K:-)):-))

hosta hosta

23. 2. 2013 16:15

rebeka: už jen na doplnění - kupuji výbornou jasmínovou rýži v 5kg pytlích v tržnici nebo ve večerkách, které mají Vietnamci, stojí cca do 300 kč za 5 kg.

rebeka rebeka

23. 2. 2013 15:34

olahok: není vůbec zač.. ale ono taky záleží, jakou rýži koupíte a pak také, jestli mát raději sypkou nebo lepivější.. dlouhozrnná bývá sypká, a i když je jasmínová také dlouhozrnná, je lepivější, to já tak radši, takže záleží i na druhu rýže;-)
pokud budete mít dotaz, klidně pište, ráda odpovím, budu-li znát odpověď;-)
přeji hezký den:-K

olahok

23. 2. 2013 15:30

Děkuji převelice za návod na přípravu rýže, vyzkouším to, věřím, že s úspěchem. Vaše recepty nikdy nezklamou, proto podle nich ráda vařím, a pak, další nezanedbatelný důvod, máte opravdu vytříbený vkus, zdá se, že na všechno.:yes::-K:-K:-K

rebeka rebeka

23. 2. 2013 15:22

olahok: jsem opět potěšena, že jste si vybrala můj recept:-8:-)
já dělám rýži v rýžovači.. nebo tak, že ji propláchnu vlažnou vodou, orestuju na oleji cibuli, přidám už suchou rýži, osolím, restuju, až se skoro začne přichytávat ke dnu, zaleju studenou vodou, poměr hrnek rýže a necelé dva hrnky vody, nechám zavřít, pak ztlumím oheň.. až se voda vyvaří, zabalím do deky a frknu pod polštáře, tam ji nechám cca půl až hoďku;-)

olahok

23. 2. 2013 15:11

pro hosta: Děkuji za rychlou reakci, vyzkouším. Příprava rýže se mi dlouhodobě nedaří, mám pouze 2 varianty: buď je nedovařená, nebo jako kaše. Takže - díky.:yes::yes::yes::-K

hosta hosta

23. 2. 2013 15:04

olahok: sice k asijské kuchyni má být rýže trochu lepivější, ale my dáváme přednost rýži, vařené jako těstoviny - dokonce ji tak vaří Čínani - ve velkém množství vody a pak scezené. Vodu můžeš osolit, okořenit podle chuti. Zkus a uvidíš, jinak ji nedělám

olahok

23. 2. 2013 14:21

Děkuji za úžasný, vynikající rcp, ostatně jako vždy všechny Vaše rcp, super navigation a v návaznosti i super výsledek. Přípravu rýže musím ještě vyladit, ale jako maskovací alternativu své neschopnosti jsem prozíravě uvařila i rýži těstovinovou, která dopadla podstatně "lépěji". Ještě jednou díky za skvělou dobrůtku.:yes::yes::yes::-K:-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 2. 2012 22:14

Krása:-K+17:-p:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

12. 2. 2012 10:12

Rebečko, :yes::yes::yes:.+1

zizala zizala (moderátorka)

11. 2. 2012 21:33

Opět dobrota a krásná k tomu :-p:yes::yes:

rebeka rebeka

11. 2. 2012 18:37

Zdenka1::-O:-O a kde mám obrázky:-?:-? tohle je chuťově jiné, ale Jurovi chutnalo.. zbytek dojídá teď...;-)
a děkuji za odzkoušení Bengalúru:-)

Zdenka1

11. 2. 2012 18:30

rebeka:dělala jsem podle tebe to "bengaluru":-p. A fakt jim to chutnalo a chtějí to znova:yes:. A to Vašek uznává jedině krkovičku:-)).

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kureci kari recept kureci kari kuřecí na kari s rýži asijské recepty jak se vaří jasmínová rýže kuřecí s rýží kureci na kari kuřecí kari s rýží kari pokrmy s rýží kuřecí maso s jasmínovou rýží asijske kure kari s rýží asijske curry jasmínová rýže recepty kuře na kari s rýží asijské jídlo recepty asijska jidla recepty jasminova ryze s kurecim masem kuřecí prsní řízky s rýží

Suroviny: prsa kuřecí, chilli paprika čerstvá, zázvor čerstvý, česnek, koriandr čerstvý, wok oil oriental, máslo arašídové, vývar kuřecí, jogurt řecký, mléko kokosové, rýže jasmínová

TopRecepty.cz

Asijské kuřecí karí s jasmínovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Og8