Asijské kuřecí karí s jasmínovou rýží
Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 13 724 kJ / 3 280 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 391,02 g |
Tuky | 69,98 g |
Vláknina | 24,80 g |
Cholesterol | 799 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 263,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento pokrm je určen zejména pro milovníky asijských chutí, kde ostrost, (ale velmi příjemná) a chutě koriandru hrají prim. Je to neskutečně lahodné. A ještě něco pro ty, co by se ptali (né, komu to hrají..) ale proč karí...
Cituji: Karí je nejen směs koření, ale také tepelná úprava typická pro Asii. Většinou jsou to kousky masa anebo zeleniny v pikantní omáčce a s kokosovým mlékem, jogurtem apod. Základ tvoří kořenité pasty (kupované nebo doma připravené), které se teplem rozvoní a dají pokrmu typickou ostrost a chuť.
Zdroj: Apetit, mírně upraveno.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 8. 2015 07:20
Zdravim,chtel sem se zeptat jestli nahodou nevite recept na tu asijskou hustejsi omacku co davaji na nudle,predem moc dekuji .
23. 2. 2013 16:59
olahok: tak ať se daří
23. 2. 2013 16:53
rebeka, hosta: Děkuji, pochopila: 1. Umět rýži koupit, 2. Umět ji uvařit. Na pondělí zařízena dodávka 5ti kg pytle jasmínové rýže z "asijské tržnice", a pokud by mi to na "natrénování" poživatelně uvařené rýže nestačilo, zbylá část rodiny prý dodá větší balení. Takže - děkuji za vše.
23. 2. 2013 16:15
rebeka: už jen na doplnění - kupuji výbornou jasmínovou rýži v 5kg pytlích v tržnici nebo ve večerkách, které mají Vietnamci, stojí cca do 300 kč za 5 kg.
23. 2. 2013 15:34
olahok: není vůbec zač.. ale ono taky záleží, jakou rýži koupíte a pak také, jestli mát raději sypkou nebo lepivější.. dlouhozrnná bývá sypká, a i když je jasmínová také dlouhozrnná, je lepivější, to já tak radši, takže záleží i na druhu rýže
pokud budete mít dotaz, klidně pište, ráda odpovím, budu-li znát odpověď
přeji hezký den
pokud budete mít dotaz, klidně pište, ráda odpovím, budu-li znát odpověď
přeji hezký den
23. 2. 2013 15:30
Děkuji převelice za návod na přípravu rýže, vyzkouším to, věřím, že s úspěchem. Vaše recepty nikdy nezklamou, proto podle nich ráda vařím, a pak, další nezanedbatelný důvod, máte opravdu vytříbený vkus, zdá se, že na všechno.
23. 2. 2013 15:22
olahok: jsem opět potěšena, že jste si vybrala můj recept
já dělám rýži v rýžovači.. nebo tak, že ji propláchnu vlažnou vodou, orestuju na oleji cibuli, přidám už suchou rýži, osolím, restuju, až se skoro začne přichytávat ke dnu, zaleju studenou vodou, poměr hrnek rýže a necelé dva hrnky vody, nechám zavřít, pak ztlumím oheň.. až se voda vyvaří, zabalím do deky a frknu pod polštáře, tam ji nechám cca půl až hoďku
já dělám rýži v rýžovači.. nebo tak, že ji propláchnu vlažnou vodou, orestuju na oleji cibuli, přidám už suchou rýži, osolím, restuju, až se skoro začne přichytávat ke dnu, zaleju studenou vodou, poměr hrnek rýže a necelé dva hrnky vody, nechám zavřít, pak ztlumím oheň.. až se voda vyvaří, zabalím do deky a frknu pod polštáře, tam ji nechám cca půl až hoďku
23. 2. 2013 15:11
pro hosta: Děkuji za rychlou reakci, vyzkouším. Příprava rýže se mi dlouhodobě nedaří, mám pouze 2 varianty: buď je nedovařená, nebo jako kaše. Takže - díky.
23. 2. 2013 15:04
olahok: sice k asijské kuchyni má být rýže trochu lepivější, ale my dáváme přednost rýži, vařené jako těstoviny - dokonce ji tak vaří Čínani - ve velkém množství vody a pak scezené. Vodu můžeš osolit, okořenit podle chuti. Zkus a uvidíš, jinak ji nedělám
23. 2. 2013 14:21
Děkuji za úžasný, vynikající rcp, ostatně jako vždy všechny Vaše rcp, super navigation a v návaznosti i super výsledek. Přípravu rýže musím ještě vyladit, ale jako maskovací alternativu své neschopnosti jsem prozíravě uvařila i rýži těstovinovou, která dopadla podstatně "lépěji". Ještě jednou díky za skvělou dobrůtku.
15. 2. 2012 22:14
Krása+17
12. 2. 2012 10:12
Rebečko, .+1
11. 2. 2012 21:33
Opět dobrota a krásná k tomu
11. 2. 2012 18:37
Zdenka1: a kde mám obrázky tohle je chuťově jiné, ale Jurovi chutnalo.. zbytek dojídá teď...
a děkuji za odzkoušení Bengalúru
a děkuji za odzkoušení Bengalúru
11. 2. 2012 18:30
rebeka:dělala jsem podle tebe to "bengaluru". A fakt jim to chutnalo a chtějí to znova. A to Vašek uznává jedině krkovičku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 16 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 17 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 19 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 22 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 22 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 7 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 7 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 9 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 9 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 9 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 10 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 10 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 10 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kureci kari recept kureci kari kuřecí na kari s rýži asijské recepty jak se vaří jasmínová rýže kuřecí s rýží kureci na kari kuřecí kari s rýží kari pokrmy s rýží kuřecí maso s jasmínovou rýží asijske kure kari s rýží asijske curry jasmínová rýže recepty kuře na kari s rýží asijské jídlo recepty asijska jidla recepty jasminova ryze s kurecim masem kuřecí prsní řízky s rýží
Suroviny: prsa kuřecí, chilli paprika čerstvá, zázvor čerstvý, česnek, koriandr čerstvý, wok oil oriental, máslo arašídové, vývar kuřecí, jogurt řecký, mléko kokosové, rýže jasmínová
Asijské kuřecí karí s jasmínovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Og8
41 názorů