Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdobené rumové kuličky

Kuličky z upečeného korpusu, který je nadrobený a spojen s dalšími surovinami, jsou sice pracnější, ale zato vám zaručeně zachutnají. Ozdobte je cukrářským zdobením a strouhaným kokosem, uvidíte, že na slavnostním stole zazáří.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nikus

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 810 kJ /
3 540 kcal
Bílkoviny88,15 g
Tuky62,55 g
Vláknina41,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 574 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy574,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Ve druhé misce vyšleháme žloutky, cukr, mouku, horkou vodu a kypřící prášek do hladkého těsta. Krok 3: Do těsta lehce vmícháme vyšlehaný sníh. Krok 4: Na plech vyložený pečícím papírem vylijeme těsto, zarovnáme stěrkou a dáme ho péct do vyhřáté trouby na 20-25 minut. Když píchneme do těsta špejli, nesmí se nám na ni nic nalepit. Upečené těsto necháme vychladnout. Krok 5: Do velké mísy rozdrobíme upečené, vychladlé těsto. Krok 6: Přidáme džem, kakao a rum. Vše spolu pořádně promícháme, aby se nám všechny suroviny spojily. Krok 7: Z hotového těsta tvarujeme kuličky, které obalíme v kokosu a cukrářském zdobení.

TIP: Jak tvarovat kuličky z nepečeného těsta

Zveřejněno 10. 5. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdobené rumové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rq54

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdobené rumové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rq54

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

senky: děkuji :yes::yes::-)

Krásné a roztomilé:yes::yes: mrknu i na Tvoje stránky;-) ..... i stránky se mi líbí:yes::yes:

Jana Remkova: děkuji :-8:-)

nikus: Paráda!! I tvé stránky se mi líbí;-)

tejaja: :yes::yes:

nikus::yes: popozerám si stránočky;-)

spagetka: já se nezlobím;-);-):-)

nikus: Dík, v pohodě, tak se nezlob ;-):yes::yes:

tejaja: oboje ;-)

spagetka: ahoj, ano je to moje fotka, a tipnajidlo je moje stranka :) :-):-)

tejaja: Aha, já vím o www.tipnajedlo.sk :-8 Je v tom trošku zmatek :-O

zizala: Ktoré stránky ? www.tipnajidlo.cz alebo www.tipnajedlo.sk ? Či oboje? ;-)

spagetka: To jsou Nikuščiny stránky ;-) Má tento recept i na slovenské straně Topek :-)

Nikus, fotka je tvá? Překvapuje mě tam to logo www.tip na jedlo.sk. Jestli není, odstraň ji, jestli ano, promiň ale dávej fota bez loga;-);-)

Tématické fráze:
rumové kuličky dobré rychlé, rumové kuličky, rychlé rumové kuličky, rumove kulicky bez bilku, tipnajidlo, rumove kulicky bez vajec, rumové kuličky bez vejce, rumové kuličky z mouky, rumové kuličky s kremem, rumove-kulicky, kulicky rumove bez vajec, rychle rumove kuličky recept na lžíce, www nejrecepty.cz, nejrecepty vanocni cukrovi rumove kulicky, nejrecepty.cz rumove kulicky, rumove kulicky z bilku, rumovy kulicky cukrovy, zelatinove kulicky na cukrovi, vejce do rumovych kulicek, nejrecepty

Suroviny:
mouka polohrubá, voda, cukr krystal, vejce, kypřící prášek do pečiva, džem meruňkový, kakao, rum, zdobení cukrářské, kokos strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu