Trottole s hříbkovo-parmezánovou omáčkou

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Těstoviny 12 názorů

Suroviny

2 porce těstovin - použila jsem viz foto
250 g hřibů
1 větší šalotka
plátek másla cca 1 cm
špetka tymiánu
sůl
pepř
3 vrchovaté PL strouhaného parmezánu
trocha smetany na vaření
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotku najemno nakrájenou, po chvilce očištěné a na větší kusy nakrájené hřiby, špetku tymiánu, trochu pepře. Přiklopíme a dusíme do ideální konzistence hub - "na skus". Pokud je nutno, tak podlijeme trochou vařící vody.

  2. Dáme vařit těstoviny - v tomto případě 9 minut.

  3. K podušeným houbám přidáme parmezán a trochu smetany, necháme sýr rozpustit do konsistence husté omáčky, dle chuti ev. přisolíme. Přidáme scezené těstoviny, promícháme, na požadovanou hustotu ev. upravíme trochou vody z vaření těstovin. Podáváme ihned.

Poznámka

Je to velmi nefotogenické - což je jistě z velké části moje chyba, ale velmi dobré. Těstoviny můžete použít jakékoli, ale tyto "šnečky" byly hlavní inspirace...(tito šnečci byli...ale těstoviny jsou neživotné - já jen, že abych tu nebyla za analfabeta....)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Trottole s hříbkovo-parmezánovou omáčkou

  • Lenunka Lenunka

    jen tam pěkně nech svůj originál :-O, já přidala jen proto, abys viděla, jak to u mě dopadlo:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(autorka receptu)

    Lenunka: je mi ctí a potěšením, že chutnalo....
    I bych vyměnila Tvoje krásné foto za svoje, ale za a) to neumím a za b) jsou to jiné těstoviny i jiné houbičky:-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    tak dneska konečně uvařeno k večeři - je to výborné :yes: :yes::-), hříbky pořád nemám, tak jsem použila hnědé krémové žampiony a přidala jsem malinko šťávy z citronu. Dovoluji si přidat foto :-):-K

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Eja57: Tak ste ma s tými cestovinami navnadila :) . Kúpila som taliansku semolínu a idem skúsiť spraviť domáce cestoviny. Mama voľakedy dávno tiež robievala domáce. Som celkom zvedavá čo sa mi podarí vytvoriť, lebo kilo semolínovej múky stálo 6,30€ čo je cca. 158,- CZK no a to je za 1 kg múky teda dosť.

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    tak jsem koupila v Lidlu čerstvé pappardelle (ty co píšeš neměli) a zítra jdu na to :-):-K:-K...jen nemám hříbky, ale žampiony, v Polabí pořád nic :-(

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Eja57: no za tu cenu, aby jeste nebyly dobre :) ale pokud rikas, ze za to stoji, tak je vyzkousim

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(autorka receptu)

    SilviaD: Já taky Barilla, dobré, ale tyhle jsou ještě mnohem lepší...teda taky cenově:-( ....dostupnost nevím, já je objevila v novinkách na Rohlík.cz ( využívám Rohlíka na víkendové nákupy - absolutně čerstvé ovoce a zelenina až pod nos, výběr čerstvých bylinek, ryby a drůbež v kvalitě nesrovnatelné s běžnou produkcí...)

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Eja57: Tento druh som u nás ešte nevidela. Popozerám. Ja väčšinou kupujem značku Barilla. Tie nám chutia.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(autorka receptu)

    SilviaD: Děkuji:-K
    Je to hodně o kvalitě těstovin - tyhle Pastificio dei Campi jsem objevila náhodou a jsou to opravdu nejlepší sušené těstoviny, které jsem kdy jedla - i jen tak ochutnat uvařené jsou moc dobré. Vyrábějí i různé jiné tvary, všechno je jen tvrdá pšenice...

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Možno fotogenicky nevzhľadné ale chuťovo musia byť veľmi dobré. U nás sú cestoviny veľmi obľúbené.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Chválím jídlo i pravopis :yes::-K Mnoho receptů se šneky jsem tu opravovala do "neživotného rodu" ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Eja57: Těstoviny s houbami nemohou zklamat, ;-):-8 no a se smetanou a parmazánem, to musí být dobrota! :-D :yes::-! Zdravím!:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo