Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 161 kJ / 2 668 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,95 g |
Tuky | 163,13 g |
Vláknina | 4,30 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 392 mg |
Sůl | 0,97 g |
Sacharidy | 250,79 g |
Postup přípravy
Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme žloutky. Potom po částech cukr-mouku-cukr- mouku-cukr-mouku. Krok 3: Těsto vložíme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Krok 4: Pečeme při 180°C 30 – 35 minut. Krok 5: Po vyjmutí z formy vychladlý korpus nakrájíme na plátky asi 1cm tlusté.
Uvařit hustý pudink (intenzivně míchat!) a po vychladnutí (škraloup! : zakrýt fólií, nebo poprášit cukrem, nebo zakápnout mlékem), nechat vychladit v lednici a pak rozmíchat rumem a smíchat s asi polovinou do tuha vyšlehané šlehačky (nepřehnat! krém řídne) Krok 6: Adjustace :
Původní recept – sendviče (10 ks):
Na polovinu plátků nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku, přiklopíme druhou částí plátků, poklademe ovocem a prořezanou špičkou chlebíčky dozdobíme bílou šlehačkou. Krok 7: Inovace (20 ks) :
Na plátky nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku, poklademe ovocem a prořezanou špičkou chlebíčky dozdobíme bílou šlehačkou. Krok 8: Super (20 ks) :
Na plátky nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku a poklademe ovocem. Před servírováním dáme chlebíček na dezertní tácek a prořezanou špičkou šodó chlebíčky kol dokola dozdobíme bílou šlehačkou.
Zveřejněno 21. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Šodó" chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKAp
Moje poznámka
"Šodó" chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKAp
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 26 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 47 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Tématické fráze:
šódó,
sodo chlebicky,
šodo chlebíček-recept,
piškotový chlebíček,
šodo zákusek,
šodo recept,
recept na šodó,
recept šodo,
zakusek šodo,
sodo chlebicky recept,
piškotové chlebíčky,
šodochlebiček,
šodo zákusky,
zakusek chlebicek se slehackou,
piškot na šodo chlebíčky,
chlebíček se šlehačkou,
recept na sodo chlebicky,
sodo chlebicky recepty,
piskotovy chlebicek recept,
chlebíček s pudinkem
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
voda,
sůl,
mléko,
cukr písek,
pudink vanilkový,
rum,
šlehačka,
ovoce
Komentáře (23)
šodó - z francouzského chaudeau - význam: horká pěna ze šlehaných žloutků a vína.
Roláda?
No, vy jste vlastně vyvinula nový, sofistikovanější, rcp, že
Nyní už akorát vymyslet přiléhavý název a napsat recept
...a pozdravujte manžela! Nic nepotěší víc, než (podobné) neštěstí druhého!